Sivas Ticaret Borsası’ndan Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına Destek

Sivas Ticaret Borsası (STB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, ekmek israfının dinimizce de uygun olmadığını...

Sivas Ticaret Borsası (STB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, ekmek israfının dinimizce de uygun olmadığını belirterek, Toprak Mahsulleri Ofisi'nce (TMO) başlatılan "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’na destek verdiklerini söyledi.

Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" kapsamında kendilerini ziyaret eden Sivas TMO Sivas Ajans Amiri ve beraberindekilere teşekkür etti. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin ekmek israfını önlemek amacıyla Türkiye genelinde başlatılan kampanyayı Ticaret Borsası olarak desteklediklerini belirten Başkan Hastaoğlu, “Ekmeği israf etmenin dinimizce de günah olduğunu biliyoruz. Zengin fakir ayrımı yapmadan tüm sofraların vazgeçilmezi olarak fazladan satın alınan, daha sonra tüketilemediği için bir kısmı çöpe atılan ekmeğin israfının önüne geçmek için gerekli duyarlılığı göstermemiz gerekiyor. Çiftçimizin, üreticimizin buğdayı yetiştirirken harcadığı emeği, öz veriyi ve çabayı çok iyi bildiğimiz için ekmeğin israf edilmesinin üzüntüsünü hepimiz hissetmeliyiz. Dünya da milyonlarca aç insan varken sofralarımızın vazgeçilmezi ekmeği, çöplerde görmek bizlere acı veriyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'de ekmek israfının ciddi boyutlara ulaştığını belirten TMO Sivas Ajans Amiri Ali Sıddık Çerik de, “İsraf rakamları her geçen gün giderek artmaktadır. Herkes tüketebileceği kadar ekmek satın almalı ve israftan kaçınmalıdır. Ekmek israfı milli servetin çöpe atılması demektir. Toplumun tüm kesiminden ekmek israfını önlemek amacıyla düzenlenen bu kampanyaya destek olmalarını istiyoruz. Bu nedenle kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, odalar ve derneklere ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Ziyaretlerimizde kampanyayı aktararak destek istiyoruz. Böylece kampanya daha geniş kesimlere yayılıyor ve ekmek israfı konusunda pek çok kişinin dikkatini çekmeyi amaçlıyoruz. İlimizde bulunan tüm kamu kuruluşları, okullar, camiler, askeri birlik ve tesisler, unlu mamul ve ekmek satış yerleri, fırınlar, alışveriş merkezleri, toplu taşıma araçları ve kamuya açık alanlarda uygun yerlerde kampanya ile ilgili afişlerin asılması ve tüm Sivas halkının bilgilendirilmesi ile israfı ne kadar önleyebilirsek kampanya o kadar başarıya ulaşmış olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: