Sivas Valiliği'nden Mültecilere Yardım Eli

Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), kentte geçici olarak bir spor salonunda barınan 220 mülteciyi kiralanan evlere yerleştirdi.

Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), kentte geçici olarak bir spor salonunda barınan 220 mülteciyi kiralanan evlere yerleştirdi.

Sivas Valiliği SYDV, yaklaşık bir hafta önce Ankara'dan Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği tarafından Sivas'a gönderildikten sonra Karşıyaka Spor Salonu'na yerleştirilen mültecilere ev kiralanması için çalışma başlattı.

Afganistan, İran ve Irak uyruklu mülteciler, Dost Eli Derneği aracılığıyla tutulan evlere yerleştirildi. Mülteciler, spor salonunda kalacakları evlere otobüslerle götürüldü.

Reklam
Reklam

SYDV Mütevelli Heyeti üyesi ve Dost Eli Derneği Başkanı Hüseyin Akpolad, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Spor salonuna yerleştirilen mülteci kardeşlerimiz vardı. Bunlar toplam 220 kişi olup, kalacak yer sıkıntıları vardı. Bildiğiniz gibi Sivas'ımız küçük. Gelen mültecilerimiz ortada kalmakta. Biz daha önceden gerekli yerlere müracaat ettik. Hayır sahibi insanlardan evler istedik. Bazı hayırseverlerimiz evlerini küçük kiralar dahilinde de olsa verdiler" dedi.

Mülteciler için toplam 26 ev kiraladıklarını ifade eden Akpolad, 37 ailenin bu evlere yerleştirildiğini, yeni gelen 7 ailenin ise daha önceden Sivas'a yerleşen Afgan ailelerin yanında misafir olarak kalacaklarını söyledi.

Mültecilerin zor koşullarda yaşamını sürdürdüğünü belirten Akpolad, "Lütfen artık Sivas'a mülteci göndermeyin. Sokakta kalıyorlar, yazık. Bunlar da insan. Bizler dil, din, mezhep ayrımı yapmaksızın mültecilere Allah rızası için yardımcı oluyoruz ama bir yere kadar. İş yok, ekmek yok, hep birilerinin yardımıyla olmuyor. Yazık, günahtır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: