Sivas Valisi Kolat: "2. OSB Ile Ilgili Çalışmalar Devam Ediyor. Dahaçok Tarım Ağırlıklı Bir OSB Olsun Istiyoruz"

Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas'ta 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Daha çok tarım ağırlıklı

Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas'ta 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Daha çok tarım ağırlıklı bir OSB olsun istiyoruz" dedi.

Kolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birinci OSB'de 50 hektarlık bir alanın daha bulunduğunu,bu alanın istimlakı için ilgili Bakanlığa teklifte bulunduklarını belirtti.

Burada imarla ilgili altyapı çalışmalarını büyük oranda sonlandırdıklarını ifade eden Kolat, "Aşağı yukarı 8 milyon lira para gerekecek. Onun da sözünü aldık. Para gelirse istimlak işlemlerini başlatıp yatırım yapmak isteyenlere arsa vereceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Kolat, OSB'de bazı sıkıntıların olduğunu da dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şöyle bir sıkıntımız var. 20 dönümlük bir yer satın alınmış ancak 5 dönümü kullanılıyor, 15 dönümünde hiçbir şey yapılmıyor. Biz bu tür arsalarla ilgili çalışma başlattık. İhtiyaç fazlası olan yerleri onlardan alacağız. Bunu nasıl yapacağız. Biz, arsa sahibine 'size 5 dönüm yeter, kullanmadığınız geri kalan 10 dönümü Ahmet beye vereceğiz, aranızda anlaşın' diyoruz. 3 ay süre tanıyoruz. Anlaşamazlarsa mahkemeye gidiyoruz. Mahkemenin tespitine göre arsanın devrini sağlıyoruz. Bu da arsa isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için kısmen çözüm olacak. Tabi bu da yeterli değil."

Sivas'a 2. OSB kurulması için çalışmaların devam ettiğini de anlatan Kolat, "2. OSB ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Daha çok tarım ağırlıklı bir OSB olsun istiyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Önder Felek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: