Sivas Valisi Kolat, Kangal'da incelemelerde bulundu

Sivas Valisi Ali Kolat, Kangal ilçesinde incelemelerde bulundu.

Sivas Valisi Ali Kolat, Kangal ilçesinde incelemelerde bulundu.

İlçe gezisi kapsamında ilk olarak Havuz beldesini ziyaret eden Kolat, burada kadastro yenileme ve düzenleme sonucu beldede yeniden düzenlenen tapuların dağıtım törenine katıldı.

Tapu ve Kadastro 20. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen 570 tapu senedini vatandaşlara dağıtan Kolat, törende yaptığı konuşmada, kadastro çalışmalarının önemli çalışmalar olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kadastro çalışmaları bölgede ve ilde tamamlandı ancak bazı aksaklıklar olan yenileme çalışmaları devam etmektedir. Ama tapu ve kadastro bölge müdürlüğü çalışanlarımız büyük bir fedakarlıkla gece gündüz demeden tapu kayıtlarına önem veriyor. Vatandaş için tapu kayıtları çok önemlidir biliyorsunuz. Tapunuz varsa güvendesiniz. Tapunuz varsa devlet arkanızdadır. Tapunuz varsa malınız sağlam yerde demektir."

Reklam
Reklam

Tapu ve Kadastro 20. Bölge Müdürü Mehmet Postacı ise Havuz beldesinde başlatılan kadastro yenileme ve düzenleme çalışmaları sonucunda 570 tapu senedini düzenlediklerini belirterek, vatandaşlara dağıtacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından vatandaşlara tapu senetleri Kangal Kaymakamı Halit Benek, Havuz Beldesi Belediye Başkanı Ebubekir Emek, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve diğer protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

Programın ardından Kolat ve beraberindekiler, Kangal ilçesine geçti. Burada Kangal Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Kolat, Kaymakam Halit Benek'ten ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı'nı da ziyaret eden Kolat, Şirin İlköğretim Okulu, ilçede yapımı devam eden spor salonu inşaatı ve Kangal Araştırma, Uygulama ve Dökümantasyon Merkezi'nde de incelemelerde bulundu. Merkezde bulunan Kangal köpeklerini inceleyen Vali Kolat, köpekleri severek fotoğraf çektirdi.

Daha sonra Kolat, Tahtalı ve İmamındamı köylerini de gezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: