Sivas'a tenis kortu

SİVAS (İHA) - Sivas'ta bir çok kamu kurum ve kuruluşunun katkıları ile 4 Eylül Spor Kompleksi içerisinde yapılan tenis kortu törenle açıldı.

Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Nuri Ünivar, tenis kortunun yaklaşık 10 milyar liraya mal olduğunu belirterek, "Sivas'ı her yönüyle tanıtmak için bir çok spor branşında temsil etmek gerekir. Bu nedenle eksik olan tenis takımını kurma çalışmasıyla birlikte saha problemimiz ortaya çıktı. Bunu da Belediye Başkanlığı, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Maden Teknik Arama Bölge Müdürlüğü ve Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nün katkıları ile yaparak, Sivaslılar'ın hizmetine sunduk" diye konuştu. Yeni kurulan tenis takımında çalışmaların en kısa sürede başlayacağını kaydeden Nuri Ünivar, "Şimdilik çeşitli yaşlarda bay ve bayan olmak üzere 50 sporcumuz kayıt yaptırdı. Sivaslılar arasında tanınacak bu sporun beğenileceğini ve ileriki günlerde daha çok sporcunun kurslara katılacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Lütfullah Bilgin ise kazanılan yeni tesisten mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Sporda tesisleşme çok önemlidir. Tesisleşmeye gereken önem verilmediği takdirde, elde edilen başarılar kalıcı olmaz. Bugün burada yaptığımız açılış bunun bir örneğidir. Buradan yetişecek sporcuların Sivas'ın adını tüm Türkiye'de ve Dünyada duyuracağına inanıyorum" diye konuştu.

Öte yandan, konuşmalar öncesi tenis kortunun açılışını, geçtiğimiz hafta geçirdiği bir kaza sonrası ayağı kırılan Tenis İl Temsilcisi Hasan İnan ve Vali Lütfullah Bilgin birlikte yaptı.