Sivas'ın Yerel Gazeteleri Dijital Arşive Aktarılıyor

SİVAS (AA) - Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, kentteki yerel gazetelerin dijital ortama aktarılarak arşivlendiğini söyledi.

Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, kentteki yerel gazetelerin dijital ortama aktarılarak arşivlendiğini söyledi. Pürlü, İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, 1987 yılından itibaren arşivlenen kentin yerel gazetelerinin, daha uzun yıllar saklanabilmesi ve gelecek kuşaklara sağlıklı aktarılabilmesi amacıyla dijital ortama taşındığını belirtti. Yaklaşık 10 bin sayfa gazetenin dijital ortama aktarıldığını, 1987 yılından önceki gazetelerin de dijital ortama aktarılabilmesi için yerel gazetelerin arşivlerinden faydalanacaklarını belirten Pürlü, "Dijital ortama aktarılma işlemi tamamlandıktan sonra tüm arşiv İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünün internet sitesinden yayınlanacak. Vatandaşlarımız geçmişe dönük herhangi bir gazeteyi rahatlıkla okuyabilecek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz