Sivaslı Çocuklar 'Özgürlüğe Kaçış'ı Izleyecek

Sivas Hayat Ağacı Derneği, Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Gıda Bankası'ndan yardım alan ailelerin çocuklarını tiyatro...

Sivas Hayat Ağacı Derneği, Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Gıda Bankası'ndan yardım alan ailelerin çocuklarını tiyatro ile tanıştıracak. İlk kez tiyatroya gidecek çocuklar, proje kapsamında 'Özgürlüğe Kaçış' oyununu izleyecek.

Devlet Tiyatrosu ile ortaklaşa düzenlenen etkinlik çerçevesinde, Hayat Ağacı Derneği, yardım yaptığı ailelerin çocukları için bir etkinlik hazırladı. Dünya Tiyatrolar Günü'ne denk gelen 27 Mart’taki gösterimde Devlet Tiyatrosu oyuncuları, 'Özgürlüğe Kaçış' adlı tiyatro oyununu, Gıda Bankası'ndan yardım alan aileler ve çocukları için sahneleyecek.

Reklam
Reklam

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Türkiye’de örnek bir çalışma olan Hayat Ağacı’ndan yardım alan ailelerin çocukları için güzel bir etkinlik hazırladıklarını söyledi.

Çocukların hayatında ilk kez bir tiyatro izleyeceğini kaydeden Avcı, "Çocuklar hiç gitmedikleri tiyatroya ve sinemaya gitmiş olmaları onlar için çok büyük bir değişiklik olacak. Ailelerinin imkânı olmadığı için hayatlarında ilk defa izleme fırsatı bulacaklar. Yaşıtları gittikleri sinemayı, tiyatroyu anlatırken yaşadıkları olumsuzluğu düşünecek olursak, Projemizi çok önemsiyoruz. Etkinlik çocuklara tiyatro ve sinemayı sevdirmek açısından da önemli, belki de kabiliyetlerinin ortaya çıkması da sağlanmış olacaktır." şeklinde konuştu.

Mehmet Avcı, "Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile ortak bir proje olarak da çocuklarımızı sinemaya götürmeyi planlıyoruz. Uygun bir film olduğunda çocuklarımızı sinema izleme fırsatını da sunmuş olacağız.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: