Sivaslı kadınlar, el hünerlerini dokudukları halılara yansıtıyor

Sivas Belediyesi Halıcılık Eğitim Merkezi’nde, dünyaca ünlü Sivas halıları dokunuyor. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Halıcık...

Sivas Belediyesi Halıcılık Eğitim Merkezi’nde, dünyaca ünlü Sivas halıları dokunuyor. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Halıcık Eğitim Merkezi, Sivas’ta unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının geliştirilmesi ve yaşatılmasına katkı sağlıyor.

Aralarında yıllardır bu işi yapanlar kadar, halıcılık mesleğini sabırla ve dikkatle öğrenmeye çalışan kursiyerler de var. Sivas halısı dokuyan hanımlar, hem yeni bir sanat dalını öğreniyor, hem de bütçelerine katkıda bulunuyor.

Saf yünden dokunan el emeği göz nuru Sivas halıları, kalitesi ve görünümüyle beğeni topluyor. Metrekaresine göre fiyatlandırılan bir Sivas halısı, yaklaşık 1 yılda tamamlanıyor. Halıların tamamlanma süresi, dokumacının yeteneğine göre uzayıp kısalabiliyor.

Reklam
Reklam

Sivas halıları, özellikle yurt dışı ve il dışından da sipariş alıyor. Burada isteğe uygun renk ve desende işçilik yapılıyor. Duvarda asılı bulunan BBP’nin rahmetli genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün bulunduğu bir resim, Halıcılık Eğitim Merkezi’nde dokunan halılara bir örnek olarak sergileniyor.

Aile ortamının rahatlığında bazen türkülerle, Sivas Halısı dokuyan hanımlar, bu işte sabrın çok önemli olduğunu belirterek, Halıcılık Eğitim Merkezi’nde el sanatlarının yaşatılmasına sağladıkları katkıdan dolayı mutlu olduklarını belirtiyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz