Sivaslı Umreciler Vizeye Takılmadı

Ramazan ayını kutsal topraklarda geçirmek isteyen umre yolcuları Sivas’tan uğurlandı. Vize problemi nedeniyle kota uygulaması...

Ramazan ayını kutsal topraklarda geçirmek isteyen umre yolcuları Sivas’tan uğurlandı. Vize problemi nedeniyle kota uygulaması umrecileri olumsuz etkilerken, Sivas kafilesinin tamamı umreye gitti.

Otobüs terminalinde 135 kişilik kafile için tören düzenlendi. Müftü Yusuf Şahin’in de katıldığı törende duygusal anlar yaşandı. Yapılan dualarla umreciler kutsal topraklara yola çıktı. Suudi Arabistan’ın Kâbe’de devam ettiği genişletme çalışmaları nedeniyle vize işlemlerinde kota uygulaması, hacı adaylarını olduğu gibi umrecileri de zor durumda bıraktı. Ramazan ayında Türkiye’den umreye gidecek 18 bin kişiden sadece 2 bin kişiye vize verildi. Bazı illerden Ramazan umresine gitmek isteyenler ise vize alamadı.

Reklam
Reklam

Müftülükten alınan bilgiye göre, Sivas’tan umreye gitmek isteyen 135 kişinin tamamı umreye gönderildi. 8 Temmuz’da gitmeleri gereken umreciler, vize problemi nedeniyle bir hafta gecikmeli gönderilebildi. Hafta sonu yola çıkan umreciler geç gittikleri için bayramı kutsal topraklarda geçirdikten sonra Sivas’a dönecek. Ramazan’ın son 15 gününde özellikle Kadir Gecesi'ni kutsal topraklarda geçirmek isteyen 30 kişi daha umreye gönderilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: