Sivasspor: 0 - Galatasaray: 4

Stat: Sivas 4 EylülHakemler: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Selçuk KayaSivasspor: Senecky 3, Uğur 4,...

Stat: Sivas 4 Eylül
Hakemler: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Selçuk Kaya
Sivasspor: Senecky 3, Uğur 4, Navratil 4, Rajnoch 4, Kağan 4, Mehmet Nas 4 (Dk. 59 Kıvanç 3), Kadir 4 (Dk. 76 Cihan Özkara 3), Erman 4, Grosicki 4, Eneramo 4, Pedriel 4
Galatasaray: Muslera 7, Eboue 5, Semih 5, Ujfalusi 7, Hakan Balta 5 (Dk. 84 Sabri ?), Melo 5 (Dk. 86 Ceyhun ?), Selçuk İnan 7, Riera 7, Emre Çolak 5 (Dk. 59 Aydın Yılmaz 7), Elmander 7, Necati 8
Goller: Dk. 16 ve Dk. 90+3 Necati Ateş, Dk. 65 Ujfalusi, Dk. 82 Aydın Yılmaz (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 39 Melo, Dk. 40 Riera, Dk. 48 Emre, Dk. 81 Aydın Yılmaz (Galatasaray), Dk. 82 Eneramo, Dk. 88 Rajnoch, Dk. 90+3 Uğur (Sivasspor)

Reklam
Reklam

Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta son maçında Galatasaray, konuk olduğu Sivasspor'u 16 ve 90+3. dakikada Necati Ateş, 65. dakikada Ujfaluji ve 82. dakikada da Aydın'ın attığı gollerle 4 - 0 mağlup etti.
Sarı - kırmızılı ekip bu galibiyetle puanını 66'ya çıkararak 9 puan farkla liderliğini sürdürdü. Sivasspor ise 43 puanla 7. sırada kaldı.
Yoğun kar ve tipi yüzünden Sivas'a 4 Eylül Stadı'na ulaşmak için oldukça zorlu yollardan geçen Galatasaray, kar altındaki Sivas'tan sıcak bir zaferle döndü. Sarı - kırmızılı ekip, evinde son yenilgisi sezonun 2. haftasında yine 4 - 0'lık skorla Eskişehirspor'dan alan ve 169 gündür kaybetmeyen Sivasspor'u Necati (2), Ujfaluji ve Aydın'ın golleriyle farklı devirdi: 0-4.
50. dakikaad hızlı gelişen Galatasaray hücumunda orta alanda topla buluşan Albert Riera, sol kanattan koşu yapan Necati Ateş'in önüne topu bıraktı. Necati Ateş ceza sahasına girdi ve sağ ayağının dışı ile vuruşunu yaptı. Top kaleci Senecky'e çarparak kalenin hemen yanından kornere gitti.
52. dakikada gelişen Sivasspor hücumunda Erman Kılıç'ın ceza sahasına ortasında Felipe Melo topu uzaklaştırmak istedi; ancak Ricardo Pedriel ceza sahası içinde topla buluştu, vuruşunu yaptı. Top defanstan geri döndü ve tehlike uzaklaştırıldı.
57. dakikada sol kanattan gelişen Galatasaray hücumunda Hakan Balta'nın pasında kaleyi sol çağrazdan gören bir açıdan Johan Elmander topa dönerek vurdu; ancak top kalenin yanından auta gitti.
61. dakikada Sivasspor'da Ricardo Pedriel ceza sahası dışında topla buluştu ve beklenmedik bir şut çıkarttı; ancak kaleci Muslera son anda meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
62. dakikada sol kanattan gelişen Galatasaray hücumunda Riera çalımlarla ceza sahasına girdi ve yerden pasını penaltı noktasına çıkardı. Bu noktada topla buluşan Necati Ateş beklemeden sol ayağı ile vuruşunu yaptı; ancak top kaleci Senecky'nin parmaklarına değerek kornere gitti.
65. dakikada Galatasaray Ujfalusi ile 2 - 0 öne geçti. Bu dakikada kullanılan korner atışında top defanstan sekerek Ujfalusi'nin önünde kaldı. Ujfalusi'nin şutunda kaleci Senecky topa hamle yapsa da meşin yuvarlak ağlara gitti: 0 - 2.
68. dakikada ortadan gelişen Sivasspor hücumunda Kadir Bekmezci'nin sol kanada pasında Erman Kılıç kafa ile topu indirdi. Sol kanatta ceza sahası içinde Kamil Grosicki bekletmeden vuruşunu yaptı; ancak kaleci Muslera topu son anda kornere atmayı başardı.
72. dakikada Sivasspor'da sol kanattan ters kanada gelen uzun top sonrası topla buluşan Uğur Kavuk , çok uzaklardan vuruşunu yaptı, ancak top kalenin üzerinden auta gitti.
74. dakikada sol kanattan Erman Kılıç'ın ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Michael Eneramo, Hakan Balta ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem Halis Özkahya devam kararı verirken Sivassporlu oyuncular penaltı itirazında bulundu.
76. dakikada Sivasspor Cihan Özkara ile gole yaklaştı. Erman Kılıç'ın pası ile topla buluşan Cihan Özkara ceza sahası içinde kaleye paralel koşarken sol ayağı ile vuruşunu yaptı; ancak kaleci Muslera topu iki hamlede kontrol etti.
78. dakikada sol kanattan Erman Kılıç'ın ortasında ceza sahasında topla buluşan Ricardo Pedriel vuruşunu yapmak isterken Semih Kaya araya girerek şutu önledi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
82. dakikada Galatasaray deplasmanda Aydın Yılmaz ile farkı 3'e çıkardı. Sol kanattan Necati Ateş ceza sahasına girerken topu sağ kanattan gelen Aydın Yılmaz'ın önüne bıraktı. Topla buluşan Aydın Yılmaz meşin yuvarlağı kaleci Senecky'nin sağından ağlara gönderdi: 0 - 3.
84. dakikada sol kanattan gelişen Sivasspor hücumunda Michael Eneramo topu sağ kanattaki Erman Kılıç'a atmak isterken defans araya girerek topu kornere gönderdi ve tehlikeyi büyümeden uzaklaştırdı.
87. dakikada hızlı gelişen Sivasspor atağında Erman Kılıç tek pas ile Kamil Grosicki'yi kaleci ile karşı karşıya bırakıyor. Kamil Grosicki'nin sol ayağı ile yaptığı final vuruşu kale direğinin hemen yanından auta gitti.
90+3. dakikada Necati attığı golle farkı 4'e çıkardı ve maçın skorunu ilan etti. Bu dakikada Selçuk İnan'ın ara pasında topla buluşan Necati, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0 - 4.
Karşılaşma da Galatasaray'ın 4-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz