Sivasspor: "Sahamız hazır olacak"

Sivasspor 4 Eylül Stadyumu'nun buzla kaplı olan zemini görevlilerce temizleniyor.

Turkcell Süper Lig'de yarın Sivasspor ile Galatasaray arasında yapılacak maçın oynanacağı 4 Eylül Stadyumu'nun buzla kaplı olan zemini görevlilerce temizleniyor.

Ligde yarın, lider Sivasspor ile üçüncü sıradaki Galatasaray arasında saat 14.00'da yapılacak maç öncesinde, karşılaşmanın oynanacağı Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda hazırlıklar sürüyor.

Yaklaşık 24 saat sonra başlayacak olan maçın oynanacağı sahanın zeminindeki buz tabakası, kulüp çalışanları ve belediye ekiplerince temizleniyor.

Reklam
Reklam

Ligin zirvesini yakından ilgilendiren ve sonucu futbol kamuoyu tarafından merakla beklenen maçın oynanacağı sahanın zeminindeki buz tabakasının büyük bir bölümünü temizleyen ekipler, kapalı tribün önündeki buzlu alanı da temizleyerek sahayı maça hazır hale getirmeye çalışıyor.

Kapalı tribünün önündeki buzla kaplı alanın da yarına kadar temizlenmesi ve saha zeminin futbol oynamaya uygun hale getirilmesi bekleniyor.

Saha zeminindeki buz tabakasının temizlenmesine rağmen, çim yüzeyinin donmuş halde olduğu görülüyor. Yüzeyinde hafif don olan çimin yarın maçtan önce havanın güneşli olması halinde çözüleceği belirtiliyor.

Sahanın maça hazır hale getirilmesi için kulüp çalışanlarının ve belediye ekiplerinin seferber olduğunu belirten yetkililer, zemindeki buzun sürekli temizlendiğini, ancak gündüz saatlerinde güneşin etkisiyle üzerindeki buz tabakası eriyen çimin, gece saatlerinde soğuk havanın etkisiyle yeniden donduğunu kaydettiler.

Stat müdürü Fatih Şimşek ise yaptığı açıklamada, sahanın zeminin temizlenmesi için yaklaşık 1 haftadır kulüp çalışanları ve belediye ekiplerinin çalışma yaptığını söyledi.

Reklam
Reklam

Sahayı maça hazır hale getirmeye çalıştıklarını ifade eden Şimşek, "Tüm çalışmalarımız bitmek üzere, çalışmalarımızda son aşamadayız, yarın maç saatinde sahamız hazır olacak. Zeminimiz bu şartlara göre çok çok iyi. Yarın maç saatinde de kar yağışı olmazsa sahamız her şeyi ile karşılaşmaya hazır" dedi.

Öte yandan, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarına göre, kentte yarın en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 7 derece, en yüksek ise sıfır derece olması bekleniyor.