Sivasspor, yeni sezona yoğunlaşmaya çalışıyor

Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve kaleci Korcan Çelikay’ın tutuklu bulunduğu şike soruşturmasına kulaklarını tıkayan Sivasspor’da...

Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve kaleci Korcan Çelikay’ın tutuklu bulunduğu şike soruşturmasına kulaklarını tıkayan Sivasspor’da teknik heyet ve futbolcular yeni sezona konsantre olmaya çalışıyor.
Şike soruşturması hakkında konuşmak istemediğini belirten Teknik Direktör Rıza Çalımbay, takımın yeni transferlerle çok güçlendiğini ve yeni sezonda son iki yılda yaşanan sıkıntıları yaşamayacaklarını söyledi.
Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor, şike soruşturmasının gölgesinde yeni sezon hazırlıklarını bugünden itibaren kendi tesislerinde sürdürecek. Bolu ve Avusturya kamplarının ardından takım, bugün akşam üzeri tekrar top başı yapacak.
Sivas’taki ilk idman öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligin başlama tarihinin 9 Eylül’e ertelenmesinin ardından yaptıkları yeni programı açıkladı. Bolu ve Avusturya kamplarının çok iyi geçtiğini belirten Çalımbay, ligin yaklaşık 40 gün ertelenmesi nedeniyle kentte, İstanbul’da ve yurtdışında hazırlık maçları yapacaklarını açıkladı.
Bu sene iki takımın katılımıyla Cumhuriyet Kupası maçı da oynayacaklarını belirten Çalımbay, ligin ertelenme süresini çok iyi değerlendireceklerini kaydetti.
Bu sene hedefi olan bir takım olduklarını kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, "Öncelikli hedefimiz ise geçtiğimiz iki senede yaşanan sıkıntıları tekrar yaşamamak. Takımımdan çok memnunum. Yeni transferler takımımız çok güçlendi” diye konuştu.
Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplayan Çalımbay, takıma 1 ya da 2 futbolcu daha transfer yapabileceklerini söyledi. Daha önce açıkladığı gibi forvet arayışlarının sürdüğünü belirten Çalımbay, “Belki 1-2 yeni transfer yapabiliriz. Takımda yabancı oyuncularımız fazla. Bu nedenle yerli bir forvet düşünüyoruz” dedi.
Şike soruşturmasının takımı etkileyip etkilemediğinin sorulması üzerine de Çalımbay, öncelikle bu soruşturma hakkında konuşmak istemediğini söyledi. Sürecin devam ettiğini belirten Çalımbay, “Herkes gibi bizler de bu soruşturmadan etkileniyoruz. Ancak biz kendi işimize bakıyoruz. Lige en iyi şekilde hazırlanmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz