Sivasspor'da Mersin İdman Yurdu Maçı Anlam Kazandı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor, ligin ikinci haftasında oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçı hazırlıklarını ara...

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor, ligin ikinci haftasında oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçı hazırlıklarını ara vermeden sürdürüyor.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor, hafta sonu evinde oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçı hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor. Kendi tesislerinde teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde hazırlanan futbolcular, düz koşunun ardından ısınma hareketleri yaptı. Futbolcular daha sonra topla birlikte çalışmalarını sürdürdü. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan teknik direktör Rıza Çalımbay, Mersin İdmanyurdu maçının kolay olmayacağını belirterek, ilk üç haftayı kayıpsız atlatmaları halinde daha iyi bir takım olacaklarını söyledi. Mersin İdmanyurdu maçının anlam kazandığını söyleyen Çalımbay, "Zor bir maç oynayacağız. Daha da önce de söyledim, bizim takımız ancak ikinci, üçüncü haftadan sonra tam oturmuş olacak. Çünkü daha hazır olmayan arkadaşlarımız var. Bugün hala forvetsiz çalışıyoruz. Sadece Eneramo’yla antrenman yapabiliyoruz. Oda zaten hazır değil. Yani son anda geldi bize. Diğer arkadaşlarımızın üçü de sakat. Pedriel'de sakat Bednar'da sakat Abdulkadir'de sakat. O yüzden sıkıntılarımız var. Onun için bizim için önemli olan ilk 3 hafta çok kritik. Bu ilk 3 haftayı iyi şekilde atlatırsak ondan sonra zaten milli takım arası da var. Diğer arkadaşlarımız da hazır duruma gelecekler, iyi duruma geleceğiz. Ama baktığınız zaman hemen hemen hiçbir takım yüzde yüz hazır değil. Hala transfer yapıyor, hala oyuncu alıyorlar. O yüzden lig bana göre de dördünce ve beşinci haftadan sonra oturur. Bizim de bu üç haftayı kayıpsız geçirmemiz gerekiyor. Bu üç haftanın iki haftasını kendi sahamızda oynayacağız Mersin ile Fenerbahçe maçı. Bütün amacımız bu iki maçı da kayıpsız geçmek, iyi bir şekilde geçmek. Ama dediğim gibi zor bir maç olacak. Mersin takımı iyi bir kadro kurdu gerçekten. Baktığınız zaman Mersin takımı bütün puanlarını geçen sene hep deplasmanda aldı. Onun için de zor bir maç oynayacağız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Maça hazır olduklarını belirten Çalımbay, “Kim oynarsa oynasın takımızda hazırız. Taraftarımızın desteği çok önemli. İlk maçımız, inşallah tribünleri dolduracağımıza inanıyorum. Onların desteği ile kazanacağız maçı inşallah” dedi. Çalımbay, transfer çalışmaları hakkında ise belki bir transfer yapmayı daha düşündüklerini kaydetti.

Sivasspor’un başarılı orta saha oyuncusu Erman Kılıç ise lige iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade ederek, "Gerçekten lige çok iyi başladık Gaziantep galibiyetiyle. Evimizde şimdi Mersin maçı var, inşallah en iyi şekilde konsantre olup o maçtan da 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Çalışmalarımız da bu doğrultuda devam ediyor. Her zaman söylediğim gibi biz takım halinde mücadele edersek, takım ruhunu sahaya yansıtırsak bizim Sivasspor olarak yenemeyeceğimiz takım yok diye düşünüyorum. İnşallah Mersin maçından da 3 puan alıp Fenerbahçe maçına daha moralle çıkmak istiyoruz” dedi.

Futbolcu Kadir Bekmezci ise, sahadan üç puanla ayrılmak istediklerini dile getirerek, “Bu sene ilk defa sahamızda oynuyoruz. Antep maçını kazandık çok mutluyuz, onun anlamlı olması için Mersin maçını kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: