Sivasspor’da Sercan Yıldırım, Süresiz Kadro Dışı Bırakıldı

Sivasspor'da devre arasında Galatasaray’dan kiralık olarak kadroya katılan Sercan Yıldırım, şehri izinsiz terk ettiği ve...

Sivasspor'da devre arasında Galatasaray’dan kiralık olarak kadroya katılan Sercan Yıldırım, şehri izinsiz terk ettiği ve antrenmanlara katılmadığı için yönetim tarafından süresiz kadro dışı bırakıldı.

Bu sabah yapılan antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, son oynanan Eskişehirspor maçını değerlendirerek, "Takım olarak çok iyi mücadele ettik. Maçın bilhassa ilk yarısında hemen hemen her istediğimizi yaptık pozisyonlara da girdik. İkinci yarıda tam bizim iyi şeyler yapacağımız zamanda topu ileride tutamadık devamlı baskı yedik. Baskıda da yaptığımız hatalar oldu defansif hatalarımızda dolayı beklenmedik iki tane gol yedik ve kaybettik. Bu maçtaki en büyük sıkıntımız takımımızdaki eksiklerdi. Kamil, Eneramo, Aatıf ve Sercan’ın olmayışı bizim için dezavantaj oldu. Eğer oraya tam kadro gidebilseydik iyi bir sonuçlar dönebilirdik. Yine o maçta çok bariz hakem hatalarına maruz kaldık” dedi.

Reklam
Reklam

Çok kritik altı lig maçı oynayacaklarını belirten Çalımbay, "Önümüzde çok kritik altı tane lig maçımız var ve Çarşamba günü de kupa maçımız var. Şimdi bizim önümüzdeki en önemli şey ne kupa ne final maçı bizim için şuanda önemli olan Gençlerbirliği maçı bizim için final niteliğinde. Belki finalden de öte nitelikte bir maç oynayacağız. Yüzde yüz kendi sahamızda oynayacağımız bu maçı kazanmamız gerekiyor. Ona göre oynamamız gerekiyor. Maçta eksiklerimiz olacak büyük ihtimalle Erhan oynamayacak, Erman da büyük ihtimalle oynamayacak. Aatıf kadroya katıldı. Ne olursa olsun bu saatten sonra kimin oynayıp oynamadığı önemli değil önemli olan kim sahaya çıkıyorsa bizim o maçı kazanmamız gerekiyor. Bizim kalan altı maçı ve Gençlerbirliği maçını en iyi şekilde bitirip, Trabzonspor maçına kafamız rahat çıkmamız gerekiyor. Gençlerbirliği maçı zor bir maç olacak, iyi bir takım kaliteli oyunculardan kurulu bir takım hemen hemen rahat bir ortama gelmiş bir takım. Bizden rahat bir durumdalar. Bizim için bu senenin en önemli en final maçı bu Gençlerbirliği maçı. Bizim için telafisi olmayan bir maç. Bütün arkadaşlarımız bunun farkında. Taraftarımız da inşallah en iyi desteği verirse sahamızda oynayacağımız son dört maçı iyi bir şekilde kapatacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Sercan Yıldırım’ın yönetimin almış olduğu kararla kadro dışı bırakıldığını belirten Çalımbay, "Sercan kadro dışı bırakıldı. Sercan bugünden itibaren A2 takımıyla antrenmanlara çıkacak. Hiç kimseden izin almadan burayı terk edip antrenmanlara gelmemesinden dolayı bir ceza aldı. Cezaya kendisi itiraz etti ama kabul edilmedi. Kabul edilmeyince de yönetim kadro dışı bıraktı. Biliyorsunuz bundan önce Pedriel’in bir olayı vardı. O da aynı şekildeydi ona da yüklü bir para cezası verildi o para cezasını kabul ederek aramıza geldi devam etti. Bizimle devam ediyor ama şuanda. Sercan kadro dışı eğer Sercan o hatayı yapmamış olsa Sercan bizimle beraber olsa bizimle Eskişehir’e gelseydi buradaki antrenmanlarına devam etseydi belki de Sercan’dan biz çok büyük şekilde yararlanacaktık. Belki de maçın kaderini değiştirecek oyuncu olacaktı. Çünkü Eskişehir maçında ilk defa oynayan arkadaşlarımızı oynattık. Arek ilk defa ilk 11’de oynadı bütün gücünü kullandı ve oyundan almak zorunda kaldık. İyi bir Sercan olsaydı belki de o maçı çevirebilirdi. Ama arkadaşımızın yapmış olduğu yanlış ve ondan sonra yönetime yapmış olduğu yanlıştan dolayı şuanda süresiz kadro dışı bırakıldı” dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan gerçekleştirilen antrenmana sakatlıkları bulunan Erhan, Cerny katılmazken, Erman Kılıç takımdan ayrı düz koşu yaptı. Eskişehirspor maçında sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen Grosicki ve Eneramon'un da Gençlerbirliği maçında forma giyebilecekleri öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: