Sivasspor'u zirveye taşıyan teknik adam: Bülent Uygun

Futbolseverlerin Fenerbahçe'de futbol oynadığı dönemlerde "Asker Bülent" lakabıyla tanıdığı Bülent Uygun, bir dönem formasını giyip daha sonra genel menajerliğini yürüttüğü Sivasspor'u, kuruluşundan bu yana ilk kez Süper Lig'de liderliğe taşıyan teknik adam olarak tarihe geçti.

Fenerbahçe'de forma giydiği 1993-94 sezonunda attığı 22 golle gol kralı olan ve attığı her gol sonrası tribünlere verdiği "Asker selamı" ile futbolseverler tarafından "Asker Bülent" olarak tanınan Bülent Uygun, futbolculuk yaşamındaki başarısını teknik direktörlük yaşamında da sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Futbol yaşamında Fenerbahçe, Trabzonspor, Kocaelispor, Çanakkale Dardanelspor, Sakaryaspor, Göztepe ve Sivasspor takımların formasını giyen Bülent Uygun, bir dönem formasını giydiği Sivasspor'da genel menajerlik görevini yaptığı süre içerisinde Kemal Kılıç, İsmail Kartal, Werner Lorant ve Karol Pecze gibi teknik adamlarla çalışarak teknik direktörlük konusunda da tecrübe kazandı.

Geçen sezonun 13. haftasında Slovak teknik direktör Karol Pecze'nin sözleşmesinin fesh edilmesinin ardından takımın teknik patronluğuna getirilen ve takımı 12 puanla ligin 16. sırasında teslim aldıktan sonra sezon sonunda ligi 48 punla 7. sırada tamamlamasını sağlayan Bülent Uygun, başarısını bu sezona da yansıtarak, ligin ilk 9 haftası sonunda takımını 22 puanla zirveye taşımayı başardı.

Genç çalıştırıcı Uygun, geçen sezon ile birlikte Sivasspor'un başında çıktığı 31 maçta 18 galibiyet, 4 beraberlik, 9 yenilgi almış oldu.