Sivas'ta 18 Sanıklı Fetö Davasına Devam Edildi

Gökhan CEYLAN/SİVAS, Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında doktor ve akademisyenlerden oluşan 10'u tutuklu, 18 sanık hakkında,

Gökhan CEYLAN/SİVAS, Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında doktor ve akademisyenlerden oluşan 10'u tutuklu, 18 sanık hakkında, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 5 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı. Sanıklar 2 ay önce Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. İlk duruşmada 3 kişinin tahliye edildiği davanın üçüncü duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ümit Erkan V., Sefa G., Ahmet Ali K., Ömer C., Fikret Ö., Erol P., Durmuş T. ile tutuksuz sanıklar Adnan G., Ali Feyzullah Ş., Ferruh B., Yıldırım T., Selim Y., İsmail Önder U. ve Alparslan B. ile sanık avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcılığı'ndan istenen ByLock raporlarında, tututklu sanıklar Ahmet Ali K., Erol P., Ömer C., Sefa G., Ümit Erkan V. ile tutuksuz sanık Ali Feyzullah Ş. ve firari sanıklar Ramazan B. ile Veysel T.'nin telefonlarından ByLock tespit edildi. Dosya kapsamındaki firari 3 sanığın yakalanması için çalışmalar devam ederken, üçüncü duruşmada 6 tanık dinlendi. Bolu'da yaşayan ve daha önce ifadesi alınan Ferda T. ise duruşmaya katılmadı.
TANIKLAR DİNLENDİ
Tanıklardan doktor Adem B., sanıklar İsmail Önder U. ile Salim Y.'nin kendisini mağdur ettiğini belirterek, "Bu sanıklar Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalındaki kadroya geç atanmama sebep olmuşlardır" dedi. Tanıklardan Prof. Dr. Metin C. ise, "17 yıdır Cumhuriyet Üniversitesi'nde çalışmaktayım. Üniversitedeki bu yapının başında tutuklu sanık Prof. Dr. Ömer C.'nin olduğunu duyuyordum" dedi. Tanıklardan esnaf Tayfun A. da, kendisinin zaman zaman cemaatin sohbetlerine katıldığını ve tutuksuz sanıklar doktor Ferruh B. ile doktor Alparslan B.'nin de bu sohbetlere katıldığını söyledi. Tanıklardan Doktor İbrahim Ethem D. de, "Toplum Sağlığı Merkezi'nde çalışıyordum. Sanık Erol P. beni ANSADER'e davet etti. 'Doktorlar geliyor sende gel' dedi. Bende 2-3 kez bu toplantılara gittim. Sanıklardan sadece Fikret Ö.'yü tanıyorum. Ben bu toplantılarda dini konuların konuşulduğunu duymadım" dedi.
DURUŞMADA TUTUKLANDI
Tutuklu sanık Ömer C., "Tanık beyanlarından aleyhime olan hususları kabul etmiyorum. Ben telefonuma ByLock indirmedim veya kullanmadım. Daha öhceki raporlarda telefonum temiz çıkmıştı, bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum" dedi. Telefonunda ByLock tespit edilen sanıklar da daha önceki savunmalarını tekrar ederek kesinlikle ByLock kullanmadıklarını söyledi. 4 saat süren duruşmanın ardından mahkeme heyeti tarafından tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek, telefonunda ByLock tespit edilen tutuksuz sanık Ali Feyzullah Ş.'nin de tutuklanmasına karar verildi. Duruşma 25 Nisan 2017 tarihine erteledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz