Sivas'ta 19 Mayıs Kutlamaları

Sivas’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kongre Müzesi bahçesinde kutlandı.Resmi kutlama programı...

Sivas’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kongre Müzesi bahçesinde kutlandı.

Resmi kutlama programı il protokolünün, gençlerin ve sporcuların;5. Piyade Eğitim Tugay Bando Komutanlığının çaldığı marşlar eşliğinde yaptığı kortej ile başladı. Kortej Atatürk Kültür Merkezinden başlayarak; Atatürk Anıtı'na kadar devam etti. Geçen yıl olduğu gibi yeni kutlama genelgesi gereğince anıta sadece Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çelenk bıraktı.

Atatürk anıtı önündeki törenin ardından grup Atatürk Etnografya ve Kongre Müzesi bahçesine geçti. Burada kurulan stantta ilk olarak Sivas Belediyesi Halk Oyunu Ekibi sahne aldı. Sivas’ta çeşitli dallarda faaliyet gösteren sporcular da sahneye çıkarak gösterilerini sundular. Sporcular gösterilerini sergilerken, küçükler de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kurulan oyun alanlarında gönüllerince eğlendiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: