Sivas’ta Destek Alan SODES Projeleri Için Protokol Imzalandı

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ilde 2013 yılında kabul edilen projelerle ilgili protokol imzalandı. Destek...

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ilde 2013 yılında kabul edilen projelerle ilgili protokol imzalandı. Destek alan kurumlardan proje bütçeleri bazında Milli Eğitim Müdürlüğü 2 proje ile ön plana çıktı. Sultan Murat Mezunlar Derneği 2., Eğitimciler Derneği ise 3. oldu.

Kalkınma Bakanlığı, SODES kapsamında 60 projeden 31 projeyi destek almaya değer buldu. 31 proje için de kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları 12’şer adet ile eşit miktarda proje hazırladı. Projeler içinde istihdama yönelik bir proje ise bulunmuyor.

Reklam
Reklam

Vali Zübeyir Kemelek, valiliğe teslim edilen 502 projeden 359’unun sisteme kaydının yapıldığını belirterek, kurulan komisyonun 60 projeyi değerlendirme için Kalkınma Bakanlığı’na gönderdiğini söyledi. Valilikte düzenlenen toplantıda konuşan Vali Kemelek, 5 Temmuz’da Bakanlık tarafından açıklanan sonuçlara göre, 31 projenin destek almaya hak kazandığını kaydederek, projelerin toplam maliyetinin 3 bin 923 bin 681 TL olduğunu açıkladı.

SODES projelerinin 13’ünün Kültür, Sanat ve Spor projeleri olduğunu belirten Kemelek, 18’inin ise sosyal içerme projesi olduğunu anlattı. 31 projenin 12’sinin kamu kurumu, 12’sinin ise sivil toplum kuruluşlarınca hazırlandığını dile getiren Vali Zübeyir Kemelek, 4 projenin Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2 projenin belediyeler, 1 projenin de Özel İdareler tarafından hazırlandığını kaydetti. İlçeler bazında ise Suşehri’nin 3 proje ile önde olduğunu kaydeden Kemelek; Ulaş, Altınyayla ve Yıldızeli ilçelerinin ise 2’şer projeleri bulunduğunu ifade ederek, SODES desteklerinin ilerleyen zamanlarda devam edeceğini, projeleri beklediklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

SODES kapsamında; Milli Eğitim Müdürlüğü 2 proje ile destek alarak ön plana çıktı. Diğer yandan, Sivas Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Suşehri Belediyesi, Zara, Yıldızeli, Ulaş, Suşehri ve Altınyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ulaş, İmranlı, Hafik ve Doğanşar Köylere Hizmet Götürme Birliği, Sivas, Yıldızeli, Şarkışla, Suşehri, Gürün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Aktif Sivaslı İşadamları Derneği (ASSİAD), Aktif Gönüllüler Eğitim Yardımlaşma, İrfan Eğitim Kültür, Altınyayla Talebe, Kangal Eğitim Kültür, Asya Teknik Elemanlar, Eğitimciler, Zara Belediye Güreş Kulübü, Sultan Murat Mezunları ve Ülfet Hukuk Dernekleri destek alan kurum ve kuruluşlar oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: