"Sivas'ta Eğitimin Kalitesini Artırma Projesi" -Proje kapsamında eğitim ve okul yöneticilerini geliştirmesemineri düzenlendi

Sivas'ta Eğitimin Kalitesini Artırma Projesi (SEKAP) kapsamında eğitim ve okul yöneticilerini geliştirme semineri düzenlendi.

Sivas'ta Eğitimin Kalitesini Artırma Projesi (SEKAP) kapsamında eğitim ve okul yöneticilerini geliştirme semineri düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde konuşan Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas'ta Eğitimin Kalitesini Artırma Projesi'nde olumlu neticeler aldıklarını belirtti.

Proje hakkında bilgi veren Kolat, "Bu proje içerisinde yönetim anlayışındaki gelişmeleri anlatmak projenin unsurları olan yöneticilerimizin vasıflarını, niteliklerini, gelişen yönetim anlayışı doğrultusunda bilgilendirmek, haberdar etmek bu projenin önemli unsuruydu. Siz bir makama gelirsiniz, yetkiniz olur ama kendinizi iyi yetiştiremediyseniz, bir planınız yoksa, bir organizasyonunuz, bir yönetim anlayışınız yoksa siz orada yönetici olmaktan öte yönetilirsiniz. Yöneticinin özellikleri bir kere gelişmeyi takip edeceksiniz, kendinizi yetiştireceksiniz, kendinizi kabul ettireceksiniz. Yani yönettiğiniz kişiler sizden bir şeyler almalı. Sizi değerlendirdiğinde de olumlu şeyler söylemeli" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kolat, şunları kaydetti:

"Eski yönetim anlayışı çok değişti, yöneticiden çok yönetişim anlayışı çok gelişiyor. Yani siz bir karar verirken beraber olduğunuz arkadaşlarınızla birlikte karar vereceksiniz, birlikte yöneteceksiniz. Ama tabi yönetici orkestra şefi gibidir. Yönetici iyi bir orkestra şefi ise ondan olumlu sonuç alır. Ama siz o şeflik görevini yapamazsanız o zaman her farklı telden sesler gelmeye başlar ve inisiyatifi kaybedersiniz, faydalı da olamazsınız. Yöneticide diğer bir özellik, sizin orada olup olmamanızın ne faydası var, ne zararı var. Siz bir gelişim kaydetmiyorsanız, siz olmasanız da o işler yürüyorsa orada olmanızın da bir anlamı yok. Dolayısıyla yönetici gelişen durumlara göre kendisini geliştirecek, okuyacak, vasıflarını geliştirecek, gelişen şartlara göre uyum sağlayacak ve arkadaşlarıyla bunu paylaşacak. Her şeyden önce de güven verecek. Yani 'iyi ki ben bu yöneticiyle çalışıyorum, iyi ki beraberiz' intibası bırakacak. Bunlar olmazsa sıradan bir yönetim anlayışı olur. Bu tür gelişmelere hepimizin ihtiyacı vardır." İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise Sivas'ın sahip olduğu insan kaynaklarının, toplumun ve çağın ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikleri kazanabilmesi için eğitim kurumlarının yöneticilerine önemli görevler düştüğünü belirterek, "Bu anlamda yönetim misyonumuz toplumun taleplerine karşı duyarlı, katılımcılığa önem veren hedef ve önceliklerini netleştirmiş, hesap veren, şeffaf ve etkin bir yönetim anlayışı olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Akpınar, "Eğitim en kısa anlatımıyla bir değişim sürecedir. Geniş bir anlatımla eğitim bireylerin yada onların oluşturdukları grupların yüklendikleri yada ilerde yüklenecekleri görevleri daha etkin ve başarılı yapabilmeleri için onların mesleki bilgi ufuklarını genişleten düşünce, rasyonel karar alma, davranış ve tutum anlayışlarında olumlu gelişimi amaçlayan bilgi ve becerileri amaçlayan eğitsel eylemlerin tümüdür. Eğitimin en temel unsuru okul liderleridir. Lider yönetici ile yönetici birbirinden farklıdır. Lider yönetici kararlı, risk alan, kendine güvenen, etik değerlere önem veren, uzak görüşlü vizyon geliştirebilen yöneticidir. Okul liderleri kaliteli ve çağın ruhuna uygun bir eğitim sürecinin planlanabilmesi ve beklentileri karşılayabilecek eğitim ortamlarının yansıtılmasında hayati bir role sahiptir" diye konuştu.

CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş da üniversitelerin temel görevlerinden birisinin bilgi üretmek, bilgiye giden yolları açmak, üretilen bilginin kullanımını sağlamak, onu bir ürün haline getirmek ve toplumun lehine kullanmak olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir ise SEKAP'ın Sivas'ta eğitimin kalitesini artırmaya yönelik bir eğitim faaliyeti olduğunu belirtti. Özdemir, sunumda proje hakkında bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: