Sivas'ta Eğitimini Tamamlayan 500 Afgan Polis Adayı Yemin Etti

Türkiye ile Afganistan arasında imzalanan anlaşma gereği 6 aylık temel polislik eğitimini tamamlayan 500 Afgan...

Türkiye ile Afganistan arasında imzalanan anlaşma gereği 6 aylık temel polislik eğitimini tamamlayan 500 Afgan polis adayı yemin etti.

Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu(PMYO)’da düzenlenen tören saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Celal Bodur, yaptığı açılış konuşmasında Öğrencilerin 22 Ağustos 2012’de başlayan ve 6 ay süren yoğun ve zorlu eğitimlerini başarıyla tamamladığını söyledi.

6 ay zarfında toplam 500 öğrenicinin, 300’ü aşkın eğiticiden çeşitli mesleki konularda eğitim aldıklarını belirten Bodur, 24 haftalık eğitimin ilk 15 haftasında öğrencilere temel polis eğitimi, son 9 haftasında ise lojistik eğitimi verildiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Celal Bodur, “Temel polislik eğitimi kapsamında 25; Lojistik eğitimi kapsamında ise 17 farklı ders başlığını görerek bilgi ve becerilerini artırmış ve donanımlı birer polis olarak mezun olmaya hak kazanmışlardır” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Bedrettin Demirer de, konuşmasında 6 aylık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak Afganistan Emniyet Teşkilatına alınacak olan 500 genç kardeşimizin heyecan ve duygularını paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadesini kullandı.

Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Mirza Muhammed Yarmand ise Afganistan ve Türkiye arasındaki dostluğa vurgu yaptı. Polis adaylarına seslenen Yarmand, “Sizler Afganistan’ın umudusunuz, aldığınız eğitimle, halka kanunları tanıtacaksınız. Türkiye’de olduğu gibi Afganistan da polis olarak halkın güvenini kazanacaksınız” dedi.

Dönem birincisi Ghulam Nabi Omari’nin yaş kütüğüne şilt çakması ve dereceye girenlere ödül verilmesinin ardından polis adayları yemin etti.

Törene Afganistan Ankara Büyükelçisi Amanullah Ceyhun, Afganistan İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mohammad Wakil Akbari, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Dr. Muammer Buçak, Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Metin Varol ile NTM-A Yetkilileri Albay Jay Standringile, JKA Başkanı AKİO Sitove, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

3. Dönem temel polis eğitiminin Nisan ayında başlatılmasının planlandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: