Sivas'ta Emniyet Kemeri Denetimi Yapıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ta trafik polisleri, emniyet kemeri takma bilincini artırmak amacıyla denetim yaptı, sürücü ve yolcuları bilgilendirdi.

Emniyet kemeri takmadan ikinci kez yakalanana ceza uygulanacak Sivas Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ise şehir içinde 8, şehir dışında 10 ve 16 ilçede trafik ekiplerince kontrol noktası oluşturulduğu ve bu noktalarda emniyet kemeri denetimi yapıldığı belirtildi. Açıklamada, ilk günlerde kontrol edilen araç içerisindeki sürücü ve yolculardan yüzde 18'inin emniyet kemeri taktığının gözlemlendiği bildirildi. Denetimler neticesinde emniyet kemeri takan sürücü ve yolcu sayısında ciddi artışlar yaşandığının belirtildiği açıklamada, bu uygulamanın aralıksız sürdürüleceği ifade edildi. Trafik kontrollerinde emniyet kemeri takmayan sürücü bilgileri ve araç plakalarının kayıt altına alındığı, aynı sürücülerin ikinci kontrolde de emniyet kemeri takmadığının tespiti halinde ceza uygulanacağı belirtildi. Denetimlerde, trafik polisleri sürücülere emniyet kemeri takmanın önemi hakkında bilgi vererek araçların camlarına, üzerinde "Emniyet Kemeri Takıyorum" yazısı yer alan çıkartmaları yapıştırdı. Trafik denetimine Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Ertuğrul, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Mesut Önal ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Cengiz Emirza da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: