Sivas'ta Erozyonu Kontrol Projesi Kapsamında Kurt Üzümü Dikimi Gerçekleştirildi

Sivas Orman İşletme Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) işbirliğinde, 4 Eylül Baraj Havzası'ndaki 3 hektarlık alanda erozyonu kontrol projesi kapsamında

Sivas Orman İşletme Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) işbirliğinde, 4 Eylül Baraj Havzası'ndaki 3 hektarlık alanda erozyonu kontrol projesi kapsamında 2 bin 200 kurt üzümü fidanının dikimi gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sivas Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma ve erozyonla mücadele çalışması yapıldığını belirtti. CÜ Ziraat Mühendisliği Fakültesi tarafından getirilen kurt üzümü bitkisinin dikiminin deneme amaçlı yapıldığını ifade eden Aydın, bitkinin erozyonu kontrol altına alma açısından faydalı olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Sivas Orman İşlet Müdürü Mahmut Tulay da erozyon kontrol çalışması başlatıldığını ve kurt üzümü bitkisinin de erozyonu önlemede etkili olduğunu bu nedenle dikimini gerçekleştirdiklerini belirtti. Bitkinin deneme dikimin Sivas'ta başarılı olması durumunda toprak erozyonunu önleme açısından da başarılı olacağını belirtti.

CÜ Enformatik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Eleroğlu ise kurt üzümü projesinin üniversite tarafından yürütüldüğünü anımsatarak, projenin ikinci ayağı olan erozyonu önleme çalışmasının bu dikimle başladığını belirtti.

Konuşmaların ardından, kurt üzümünün dikimi gerçekleştirildi.

Muhabir: Merve Topuz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: