Sivas'ta Kaçak Avcılara Göz Açtırılmıyor

Sivas'ta, kaçak avlandıkları tespit edilen 128 kişiye toplam 185 bin lira ceza uygulandı, 55 av tüfeği ve avda kullanılan 6

Sivas'ta, kaçak avlandıkları tespit edilen 128 kişiye toplam 185 bin lira ceza uygulandı, 55 av tüfeği ve avda kullanılan 6 otomobile el konuldu.

Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivas'ın av hayvanları yönüyle zengin bir popülasyona sahip olduğunu belirtti.

İlin, özellikle şahin türleri açısından zengin olduğunu dile getiren Şahinbay, Türkiye'nin çeşitli illerinden ve yurt dışından gelen şahin avcılarının kaçak av noktasında bir baskı oluşturduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Müdürlüğe bağlı av koruma ekiplerinin özelikle yaz döneminde şahin avıyla alakalı çeşitli saha çalışmaları gerçekleştirdiğini ifade eden Şahinbay, bu çalışmalar neticesinde son 2 ay içerisinde şahin avında kullanılan 6 adet araca el konulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bunların mülkiyeti kamuya geçirilecek. Yine bıldırcın sezonunun açılmasıyla beraber saha kontrollerimizi de artırdık. Bunun neticesinde de kimi şahısların usulsüz avlanmaları sebebiyle tüfeklerine el konuldu. Mülkiyetleri kamuya geçirilecek. Bu noktada saha çalışmalarında bulunan teknik arkadaşlarımız, orman muhafaza arkadaşlarımız 7 gün 24 saat çalışıyor. Vatandaşlarımızın bu konulara gösterecekleri hassasiyetler, doğa korumanın daha sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini ilimiz adına mümkün kılacaktır. Halkımızın da daha duyarlı olması elbette çok önemli. Daha yaşanabilir bir ilimiz, daha güzel bir doğaya sahip ilimiz mümkün olmuş olur."

2012 yılı içerisinde 128 kişi hakkında yasal işlem uyguladıklarını belirten Şahinbay, "55 tane tüfeğin mülkiyeti kamuya geçirildi, 6 aracın mülkiyeti kamuya geçirilme işlemleri devam ediyor. Toplam 185 bin lira idari para cezası ve tazminat cezası, ilgili kişiler hakkında uygulandı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Çetin Karaçoban / Seyit Ahmet Eksik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: