Sivas'ta Kapıdan Pazarlamacıların Halkı Kandırdığı Iddiası

Sivas'ta bazı kapıdan pazarlamacıların, vatandaşları kandırarak kitap sattığı iddia edildi. Eğitim seti satmak için bütün...

Sivas'ta bazı kapıdan pazarlamacıların, vatandaşları kandırarak kitap sattığı iddia edildi. Eğitim seti satmak için bütün okulları tarayan ve öğrencilerin bilgilerini ele geçiren bu kişilerin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geldiklerini söyleyerek velilere kitap sattığı belirlendi.

Sivas’ta bir öğrenci velisi, bir pazarlamacının telefon ederek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün adını kullanıp kendisine kitap sattığını söyledi. Tüketici hakları hakem heyetine başvuran Muhsin Şeker, telefon eden kişinin, bir yayınevinin de ismini verdiğini, kendisininse kitapları deneme amaçlı alabileceğini, araştırdıktan sonra beğenmezse iki gün içinde iade edebileceğini söylediğini, şahsın da bunu kabul ettiğini anlattı. Sözleşmede başka bir şirket ismi yazdığını aktaran Şeker, şunları kaydetti: “İki gün sonra telefon açtım ve beğenmediğimi, iade hakkımı kullanmak istediğini söyledim. Onlar da bir gün içinde geri döneceklerini söyledi. Dönmeyince tekrar sordum. Müracaatımı işleme koyduklarını ama ileriki bir zamanda iade alacaklarını söyleyince oyalama taktiği olduğunu düşündüm. Yasal hakkım olan yedi gün içinde cayma hakkımı kullandım. İade dilekçesini kargoyla gönderdim, sonra da hakem heyetine müracaat ettim.”

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve öğrencinin adının kullanılmasının bir güven duygusu oluşturduğunu ifade eden Şeker, “O şekilde geldiler ancak sattıkları şeyler, anlattıklarıyla bağdaşmıyordu. Ben de iade hakkımı kullandım.” dedi. Vatandaşların dikkatli olmasını isteyen Muhsin Şeker, pazarlamacıların çok değişik yöntemler kullandığını sözlerine ekledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yetkilileri de bu konuda uyararak, kapıdan yapılan satışlarda yedi gün içinde ürünü iade hakkı bulunduğunu, bu sürenin dolması halinde hiçbir hak iddia edilemeyeceğini hatırlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: