Sivas'ta KBRN Eğitimi Verildi

SİVAS (AA) - Sivas'ta, kamu kurum ve kuruluşu personeline ilde meydana gelebilecek kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer (KBRN) tehdit ve tehlikelere karşı eğitim verildiği bildirildi.

Sivas'ta, kamu kurum ve kuruluşu personeline ilde meydana gelebilecek kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer maddelerinin tehlikelerinden korunma tedbirlerini öğrenmek, günümüzde sadece savaş ortamında değil, günlük hayatımızda da zorunlu hale gelmiştir" ifadesini kullandı. Teknolojik gelişmelere paralel olarak nükleer santraller ve kimyevi madde üreten fabrikaların büyüdüğünü belirten Kaya, savaş, terör, sabotaj, sınai kazalar ve yaşanacak büyük afetler sonrasında halkın bir bölümü veya tamamının bu tehlikenin eşiğine gelebileceğine dikkati çekti. Eğitime, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları, itfaiye personeli ve ilçe yazı işleri müdürleri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz