Sivas’ta Kimsesiz Çocuklar Için Sünnet Şöleni Düzenlendi

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri'nde kalan 0-6 yaş grubu 15...

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri'nde kalan 0-6 yaş grubu 15 çocuk için sünnet şöleni düzenledi. Çocuklara kirvelik yapan protokol üyeleri, onlara çeşitli hediyeler verdi.

Sünnet düğününde Vali Ali Kolat, Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter’in hediye ettiği oyuncaklarla gönüllerince eğlendi.

Kur-an’ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunmasıyla başlayan program Vali Ali Kolat ve protokol üyelerinin çocukları özel olarak hazırlanan evlerinde ziyaret etmesiyle sürdü. Çocuklara kirvelik yapan protokol üyeleri, altın taktı ve oyuncak hediye etti.

Reklam
Reklam

Bir çocuğun arkadaşının oyuncağını alması sırasında çocuğun ağlaması gülüşmelere yol açtı. Büyük bir oyuncak hediye edilen çocuk ardından gülmeye başladı.

"SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE SÜNNETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sosyal Hizmetler yuvalarında, sevgi evlerinde kalan özellikle 0-6 yaş grubundaki 15 çocuğun sünnet şölenini gerçekleştirdiklerini söyledi. Çocukların 1 hafta önce sünnetlerini olduklarını belirten Çiftçi, "Sağlık Müdürlüğünün kontrolünde sağlıklı bir şekilde sünnetleri gerçekleştirildi. Kimsesiz çocukları koruma derneğimiz, yurttan ayrılan çocukları yaşatma derneğimiz ve Ahmet Kemal Köksal Vakfımızın katkılarıyla oldu. Bugünde il protokolümüzün, ailelerinin ve sevgi evlerimizde çalışanlarımızla birlikte çocuklarımızın bu mutlu bugününe ortaklık ettik, şahitlik ettik." şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Zafer Yıldırım ise çocuk evlerinde, sevgi evlerinde bulunan çocukların sünnet törenini organize ettiklerini kaydederek, "Dün akşam kına gecesini yapmıştık. Güzel bir eğlence programı tertipledik. Bugün çocuklarımızın ellerindeki kınalarıyla birlikte sünnet törenimizi icra ettik." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz