Sivas'ta Kitap Okuma Yarışması Yapılacak

Sivas Eğitimciler Derneği'nce düzenlenen "5. Geleneksel Ödüllü Kitap Okuma Yarışması"na başvurular başladı.

Sivas Eğitimciler Derneği'nce düzenlenen "5. Geleneksel Ödüllü Kitap Okuma Yarışması"na başvurular başladı.

Dernek başkanı Murat Türkyılmaz, düzenlediği basın toplantısında, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, kelime dağarcıklarını zenginleştirmek, Türkçe'yi doğru, güzel ve etkili kullanma becerisi kazandırmak, bilgi, birikim ve ufuk kazandırarak milli ve manevi değerlere olan duyarlılığı artırmak amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

Yarışmaya başvuruların 11 Mart'ta sona ereceğini belirten Türkyılmaz, yarışmanın sınavının 16 Mart'ta yapılacağını duyurdu. 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verileceğini bildiren Türkyılmaz, yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin okul müdürlükleri aracılığıyla bilgilerini Sivas Eğitimciler Derneği'ne posta yoluyla ulaştırması gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Bunun yanı sıra binin üzerinde öğrenciye ücretsiz kurslarla destek olmaya çalıştıklarını belirten Murat Türkyılmaz, kurslara katılamayan ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek olmak amacıyla 2 bin 500 kitap ile yaprak test dağıtacaklarını ifade etti.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: