“sivas’ta Küçükbaş Hayvancılık Desteklenmeli”

Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, internet sitesi üzerinden yapılan en son...

Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, internet sitesi üzerinden yapılan en son anket çalışmasının sonuçlarını değerlendirdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak il içi ve il dışından yatırımcı, üretici ve üretici adaylarının istek ve yönelimlerini belirleme amaçlı olarak hazırlanan anketlerden sonuncusu olan ‘Sivas'ta hangi tarımsal sektör öncelikli olarak desteklenmelidir?’ sorusuna katılan 558 kişiden yüzde 30’u öncelikli olarak küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi gerektiği cevabını verdi. Ayrıca ankete katılanlar, yüzde 22,7 besi sığırcılığı, yüzde 15 süt sığırcılığı, yüzde 12,7 arıcılık, yüzde 8 organik tarım, yüzde 5,2 su ürünleri, yüzde 4 hububat tarımı ve yüzde 2,3 tavukçuluğun desteklenmesi gerektiği cevabını verdi. Anketi değerlendiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, “Anket katılımcılarının yüzde 67,7’sı Sivas’ta öncelikli olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini düşünürken, yüzde 12,7 ise arıcılık faaliyetlerinin desteklenmesi gerektiğini düşünmektedir. Organik üretim ve su ürünleri üretimi açısından önemli bir potansiyele sahip olan ilimiz, bu üretim dalları konusunda ankete katılanlar tarafından yeterli ilgiyi görmedi. Üretici açısından ticari olarak karlı ve verimli üretim modelini yansıtan anket sonucu reel olarak üretici ve yatırımcı açısından kurumumuzun yaptığı çalışmaların da müspet etkilerin görüldüğü sonucunu doğurmuştur.” dedi.

Reklam
Reklam

Aslan, anket çalışmalarının site üzerinden devam edeceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: