Sivas’ta Kur’an-ı Kerim okuma seferberliği

Sivas İl Müftülüğü’nün başlatmış olduğu çalışmayla il genelinde yediden yetmişe herkesin Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmesini...

Sivas İl Müftülüğü’nün başlatmış olduğu çalışmayla il genelinde yediden yetmişe herkesin Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmesini hedefleniyor. Sivas genelindeki 180 camide tüm vakitlerin öncesinde ve sonrasında cami görevlileri Kur’an öğrenmek isteyenlere yardımcı olacak.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlediği basın toplantısında açıklama yapan İl Müftüsü Yusuf Şahin, çocuk, genç, yaşlı, kadın-erkek tüm herkesin Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenebilmesi için din görevlileri olarak hizmet vermeye hazır olduklarını söyledi. Sivas’ta Kur’an okumayı bilmeyen kalmasın düşüncesiyle hareket ettiklerini ve bu kapsamda tüm camileri halkın hizmetine açtıklarını kaydeden Şahin, "Kur’an-ı Kerim’in anlattıklarına göre yaşayan insanlar birbirlerini severler. Kin nefret gibi her türlü olumsuzluklardan uzak dururlar. Bu nedenle daha yaşanabilir bir ülke oluşturabilmek için herkesi Kur’an’la tanıştırmak gerekiyor. Sivas’ta da tüm cami ve din görevlilerimizle bu hizmeti vermeye hazırız." diye konuştu.
İl genelinde 80'den fazla Kuran Kursu olduğunu hatırlatan Şahin, kayıtların devam ettiğini ve hangi yaşta olursa olsun bayanların buraları değerlendirmesini istedi. Kuran kurslarındaki görevlilerin işin ehli liyakatli kişiler olduğunu belirten Şahin, bu yıl Kuran kurslarının dolması hatta taleplerin artmasını istediklerini, kendilerinin de bu doğrultuda yeni projeler üreteceklerini ifade etti. Sivas’ta iki tane de yatılı Kuran kursu olduğunu hatırlatan Şahin, buralarda özellikle hafız yetiştirmek istediklerini belirterek, ilk öğretimden mezun olan çocukların buralara yönlendirilmesini istedi. Yatılı kurslarda hem hafızlık eğitimin verileceğini hem de fenni ilimlerin öğretileceğini aktaran Şahin, öğrencilerin lise diploması alabilmelerine de imkan sağlayacaklarını vurguladı.
Şahin, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle il genelinde çeşitli etkinlikler düzenleneceğini de belirterek, tüm halkın bu etkinliklere katılmasını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz