Sivas’ta Maden Ocağındaki Göçük

Sivas’ın Koyulhisar ilçesine bağlı Bahçeköy'de bir maden ocağının girişinde meydana gelen göçükte içeride mahsur kalan...

Sivas’ın Koyulhisar ilçesine bağlı Bahçeköy'de bir maden ocağının girişinde meydana gelen göçükte içeride mahsur kalan 3 işçiye ulaşılmaya çalışılıyor.

Edinilen bilgiye göre, Koyulhisar ilçesine bağlı Bahçeköy'de özel bir şirkete ait krom madeninin girişinde göçük meydana geldi. Madenin bulunduğu tepeden kopan toprak ve kaya parçaları, galerinin girişini tamamen kapattı. Madende çalışan işçiler Ahmet Yakar (18), Halil Yakar (35) ve Ayhan Aykut (29) galeride mahsur kaldı. “Şafak vardiyası” adı verilen gece 24.00 ile 08.00 saatleri arasında çalışan işçiler, arkadaşlarının maden ocağındaki göçüğü duyması üzerine durumu jandarmaya bildirdi. 110 metre uzunluğundaki galeride mahsur kalan işçilerin kurtarılması için bölgeye sevk edilen ekipler, iş makineleri yardımıyla çalışmalarına başladı. Maden ocağı girişinde çalışma yapan iş makinesi zaman zaman madenin bulunduğu tepeden kopan toprak ve kaya parçaları nedeniyle çalışmasına ara verdi. Yetkililer tarafından Erzincan’dan takviye olarak iş makinesi istendi. Olay yerinde arkadaşlarının sağ salim kurtulmasını bekleyen maden işçileri ise, arkadaşlarıyla çalışmaya 15 gün önce başladıklarını ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Koyulhisar Kaymakamlığı'na vekalet eden Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral ve bazı yetkililer de maden ocağına gelerek bilgi aldı. Kısa bir açıklama yapan Kaymakam Mehmet Demiral, “Koyulhisar ilçemize bağlı Bahçeköy’de bulunan krom madeninde bir göçük meydana geldi sabahın erken saatlerinde. Gece vardiyasında çalışan 3 işçimizin galeride mahsur kaldığı ifade ediliyor. Biz kendilerine inşallah sağ salim ulaşmayı ümit ediyoruz. Devletimizin imkanlarıyla burada mahsur kalan işçilerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızla yapılacak en iyi müdahaleyi yapıyoruz, galerinin ağzına ulaşmak üzereyiz. Ulaştığımızda olumlu netice alacağız inşallah” dedi.

Maden ocağı göçüğünde galeri içerisinde kalan Ahmet Yakar ve Halil Yakar’ın Adana’nın Sayınbeyli köyü nüfusuna kayıtlı oldukları ve akraba oldukları, Ayhan Aykut’un ise Kayseri’nin Pınarbaşı nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Yaklaşık 7 saattir çalışan iş makineleri henüz galeri içerisinde bulunan işçilere ulaşamazken, çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.

Reklam
Reklam

Göçük meydana gelen krom maden ocağında Koyulhisar İlçe Jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Göçüğün olduğu bölgeye Sivas Valisi Zübeyir Kemelek de gelerek, çalışmaları yerinde inceledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: