Sivas'ta "Olimpik Gün" Yürüyüşü

Sivas'ta, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından "Olimpik Gün" yürüyüşü düzenlendi.

Sivas'ta, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından "Olimpik Gün" yürüyüşü düzenlendi.

Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş, kent meydanında yer alan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde sona erdi. Yürüyüşe, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe tekerlekli sandalyeleriyle katılan Sivas Bedensel Engeliler Spor Kulübü sporcuları dikkati çekti.

Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır dünyanın bir çok ülkesinde düzenlenen "Olimpik Gün" yürüyüşünün, olimpiyat ruhunun kazanılması, spora yönelinmesi, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının gelişmesi adına yapıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Yürüyüşü bu yıl ilk defa düzenlediklerini belirten Kılıç, "İnşallah önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı daha hazırlıklı yapacağız" diye konuştu.

Yürüyüşün ardından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisine bazı sporcular da eşlik etti.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: