'Sivas'ta O’nu Okuyor' Kitap Okuma Kampanyası Başlatıldı

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Sivas Eğitimciler Derneği işbirliği ile 'Sivas, O’nu (sas)...

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Sivas Eğitimciler Derneği işbirliği ile 'Sivas, O’nu (sas) Okuyor' kitap okuma kampanyası başlatıldı.

Kampanya için Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Müftü Yusuf Şahin ve Sivas Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Türkyılmaz, müftülükte bir araya gelerek protokol imzaladı. Sivas Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Türkyılmaz, yarışmanın amacının, Sivas genelindeki orta ortaöğretim okullarındaki öğrencilerin dikkatlerini kitaba çekmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak, yetişkinler de dahil olmak üzere Sivas halkının ve üniversite öğrencilerinin kitap okumaya ilgisini artırmak olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Türkyılmaz, ayrıca, değerler eğitimi kapsamında, örnek şahsiyetlerin örnek davranışlarını tanıtmak, kendini güven duygusunu geliştirmek, okulunu ve kendini temsil edebilme gücünü kazandırmayı da amaçladıklarını dile getirerek, 'Sivas, O’nu (sas) Okuyor' yarışması kapsamında belirlenen ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (sas) anlatan kitapları okumaya herkesi davet etti.

Sivas Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise yarışma ile toplumda ve özellikle de öğrenciler arasında kitap okuma alışkanlığının kazandırılacağını dile getirdi. Son olarak söz alan Müftü Yusuf Şahin ise Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatının bu yarışma yardımıyla daha iyi öğrenileceğini ifade ederek, Milli Eğitim Müdürü Akpınar’a ve Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Türkyılmaz’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Proje kapsamında, 10 bin kişinin kitap okuması hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: