Sivas’ta Organik Tarım Masaya Yatırıldı

Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve dernek başkanları katılımları ile organik tarım değerlendirildi.Organik...

Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve dernek başkanları katılımları ile organik tarım değerlendirildi.

Organik tarımın amaçları, hedefleri, şartları, geliştirilmesine yönelik çalışmalarının konu alındığı toplantıda bir açıklama yapan Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, organik olarak üretilen ürünlerin diğer ürünlere yapılan desteklerden yüzde 50 daha fazla desteklendiğini, halihazırda Sivas’ta 120 bin dekar alanda organik kaba yem üretiminin yapıldığını ve bu üretimin organik hayvancılıkta kullanılması gerektiğini ifade ederek, Sivas’ın potansiyel olarak organik tarım üretimine elverişliliğini değerlendirmek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Aslan, “Sivas’ta üretilen organik sebzecilik konusunda sorun yok, bizim organik hayvancılığı öncelik olarak hedefleyip çalışmalarımızı bu doğrultuda yapmalıyız. UKDER Ulaş ilçesi ve köyleriyle sınırlı kaldı, bizim sınırları genişleterek Sivas’ı kapsayan ‘Sivas Organik Tarım Birliği’ kurmamız gerekir. Bu sayede Kangal’da yetiştirilen kuzu, Gürün’deki buğday, Koyulhisar’daki bal üretimi yapan üreticilerimizi tek çatı altında toplayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Musa Kalebayır, ORTAR Sertifikasyon Kuruluşu Başkanı Dr. Mustafa Turan, Ulaş Kalkınma Derneği Başkanı Tayyar Açık, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ethem Doğan ve Yardımcısı İsmet Havsut, Arı Yetiştiricileri ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: