Sivas’ta Pazarlara Ramazan Bereketi Geldi

Sivas'ta Ramazan öncesi çarşı ve pazarlar hareketlendi. Evlerindeki eksiklerini gidermek Sivas Perakende Sebze Hali'ne akın...

Sivas'ta Ramazan öncesi çarşı ve pazarlar hareketlendi. Evlerindeki eksiklerini gidermek Sivas Perakende Sebze Hali'ne akın eden vatandaşlar, iftar ve sahurlarda kullanacakları sebze ve kuru bakliyat türü ihtiyaçlarını giderdi. Vatandaşlar özelikle yaprak, hurma ve baharat çeşitlerine ilgi gösterdi.

Perakende Sebze Hali esnaflarından Hayrettin Bozdağ, yazın özellikle gurbetçilerin hale gelerek alışveriş yaptığını belirterek, “Gurbetçilerimiz, yaprak, hurma, baharat ve diğer ürünleri tercih ediyor. Marketlerin çoğalmasından sonra halde büyük ucuzluk oldu, önceden böyle değildi, sezonluk iş yaptığımız için Ramazan öncesi gurbetçilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımız Ramazan hazırlığı yapıyor. Fiyatlarımız da uygun olduğu için halde de bir canlanma oldu.” dedi.

Reklam
Reklam

Esnaf Gökhan Arslan ise Ramazan nedeniyle özellikle hurma satışlarının arttığını, gurbetçilerin izinlerinin de Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle satışlarda artış olduğunu dile getirdi. Ramazan'ın bereketiyle birlikte geldiğini belirten Arslan, vatandaşların Medine, Kudüs ve Tunus hurmalarını tercih ettiğini sözlerine ekledi.

AVRUPADA GÜZEL YAPRAK BULAMIYORUZ

Gurbette yaşayan Sivaslı Nevcivan Canoğlu da "İznimiz Ramazan'a denk geldi. Almanya’da yaşıyoruz. Kalabalık bir aileyiz. Yazları Sivas’a geliyoruz. Alışverişe çıktık. Sarma yapmak için yaprak alıyoruz. Sarma sofraların olmazsa olmazı. Onsuz sofralar eksik kalır diyebiliriz. Almanya’ya yaprak gelse de bu tadı vermiyor. İstiyoruz ki oralarda da güzel yapraklar bulunsun. Buradan iş adamlarına sesleniyorum, bu büyük bir eksiklik.” şeklinde konuştu.

Yazları iple çektiklerini, memleket hasretiyle geldiklerini belirten Canoğlu, “Yöresel lezzetleri de özlüyoruz. Yaprak sarması, Sivas köftesi başta geliyor. Bunun için malzeme alıyoruz.“ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: