Sivas'ta Polisin Orantısız Güç Kullandığı Iddiası

Sivas'ta bir iş merkezindeki kavgaya müdahale eden polis memurlarının orantısız güç kullandığı iddiasıyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Sivas'ta bir iş merkezindeki kavgaya müdahale eden polis memurlarının orantısız güç kullandığı iddiasıyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Sivas Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 9 Şubat Cumartesi günü saat 19.08'de 155 Polis İmdat Hattı aranarak, Bankalar Caddesi'ndeki Sefa İş Merkezi'nde kavga olduğu yönünde ihbarda bulunulduğu belirtildi.

Olay yerine yakın ekibin bildirilen yere intikal ettiği kaydedilen açıklamada, "İlk ihbar ve ekibin ilgili yere hareketi sırasında 19.09, 19.10 ve 19.11 saatlerinde haber merkezi çeşitli numaralardan aranarak, aynı olay için kavga ihbarları tekrarlanmış ve ek polis kuvveti talep edilmiştir" denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başlangıçta aynı iş merkezinde bulunan iki dükkan sahibi arasında meydana gelen 'mala zarar verme, tehdit, hakaret, bıçakla kasten yaralama' olayı, polisin olaya müdahale etmesi sırasında, polise karşı saldırgan ve hakaret içeren söz ve davranışlar sonucu 'görevi yaptırmamak için direnme, mala zarar verme, tehdit,hakaret ve bıçakla kasten yaralama' olayına dönüşmüştür. 11 ve 12 Şubat 2013 tarihlerinde yerel ve ulusal medyada gündeme gelen polisin orantısız güç kullanımı, olabilecek daha ciddi olayların önlenmesi adına müdahalede bulunulurken meydana gelmiştir. Olaya karışan görevli polis memurları tespit edilmiş ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."

Muhabir: Serhat Zafer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: