Sivas’ta Şeb-i Arus Töreni

Mevlânâ Celaleddin-i Rumi, vefatının 739. yıl dönümünde Sivas’ta Şeb-i Arus töreniyle anıldı. Vuslat gecesinde 'Ne...

Mevlânâ Celaleddin-i Rumi, vefatının 739. yıl dönümünde Sivas’ta Şeb-i Arus töreniyle anıldı. Vuslat gecesinde 'Ne olursan ol gel' çağrısına uyan davetliler salonu doldurdu.

Atatürk Kültür Merkezi’nde Mevlana Tasavvuf Kültürü Sema Derneği tarafından organize edilen program tasavvuf musikisi konseriyle başladı. Birbirinden güzel ilahilerin seslendirildiği programda Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin şiirlerine de yer verildi. Program sema gösterisi ile devam etti. Dernek Başkanı Yılmaz Susamış yönetiminde sunulan gösteri izleyenleri etkiledi. Sema gösterisinde küçük semazenler de yer aldı.

Reklam
Reklam

Programa Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, Ak Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü, Müftü Yusuf Şahin ile Cem Vakfı Şube Başkanı Ali Akyıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: