Sivas'ta Sokak Hayvanları Sıcakta Unutulmadı

İrfan ÖZŞEKER/SİVAS,(DHA)- SİVAS'ta Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 'Bir kap su da sen ver' projesi kapsamında bazı mahallelerde sokak hayvanları

İrfan ÖZŞEKER/SİVAS,(DHA)- SİVAS'ta Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 'Bir kap su da sen ver' projesi kapsamında bazı mahallelerde sokak hayvanları için su ve mama kabı bırakıldı.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Sivas'ta Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 'Bir kap su da sen ver' projesi kapsamında, Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile bazı mahalle muhtarlarının da desteğiyle Yüceyurt Mahallesi'ne belirli noktalara su ve mama kabı bırakıldı. Yüceyurt Mahalle Muhtarı Cemil Gözen, farkındalık oluşturmak adına kedi ve köpekler için mahallede uygun yerlere mama ve su kabı bıraktıklarını söyledi. Gözen, "Bu farkındalığı oluşturmak, toplumda insanların dikkatini çekmek amacıyla yapılmış olan bu çalışmaya destek verenlere teşekkür ediyoruz. Muhtarlar olarak biz de toplum bireyleriyiz. Toplumda farkındalık oluşturmak bizim görevimiz. Amacımız insanların hayvanları sevmesini sağlamak" ifadelerini kullandı.
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamadaysa, hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve sokak hayvanlarının su ve gıda bulmakta zorluk çektiği belirtilerek, "Yaşam alanlarının sadece insan için olmadığı gerçeğiyle bir kez daha yüzleşelim ve çevremizde su ve gıda bulmakta zorlanan bu hayvanlara yardım edelim" ifadeleri kullanıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: