Sivas’ta Ülkücü Öğrencilerden Protesto Yürüyüşü

Cumhuriyet Üniversitesi'nde eğitim gören ülkücü öğrenciler, dün sol görüşlü öğrencilerin yaptığı açıklamayı kınadı. Öğrenciler 'Vur...

Cumhuriyet Üniversitesi'nde eğitim gören ülkücü öğrenciler, dün sol görüşlü öğrencilerin yaptığı açıklamayı kınadı. Öğrenciler 'Vur de vuralım, öl de ölelim' şeklinde slogan attı.

Türk bayrakları taşıyan ve Merkezi Kafeterya önünde toplanan öğrenciler buradan yürüyüşe geçti. Kampüs içerisinde 'Bozkurtlar burada çakallar nerede', 'Kampüste PKK istemiyoruz', 'Türkiye Türktür Türk kalacak' şeklinde slogan atan öğrenciler, bir süre bayraklarla yürümeyi sürdürdü.

Emniyetin geniş güvenlik önlemleri altında yürüyen öğrenciler, Kültür Merkezi önünde yeniden toplandı. Ülkü Ocakları Kampüs Başkanı Mustafa Yüzer, öğrencilere hitaben "Biz burada olduğumuz sürece kimse burayı bölemez, kimse burada karışıklık çıkaramaz.” dedi.

Reklam
Reklam

Öğrenciler bunun üzerine 'Vur de vuralım, öl de ölelim' sloganları attı. Bu sloganın daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye katıldığı bir mitingde bir grup tarafından atılan sloganla aynı olması dikkat çekti.

Mustafa Yüzer burada yaptığı açıklamada, “Dün öğlen saatlerinde merkezi kafeterya önünde terör yandaşlarının zafer işaretleri yaparak sözde zafer açıklaması yapmaları bizleri üzdü. Biz de ona tepki olarak burada toplandık arkadaşlarla. Tepkimizi gösterebilirsek ne mutlu bizlere. Bizler burada olduğumuz sürece üniversitemizde bölücülüğe izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Dün sol görüşlü öğrenciler, Dicle Üniversitesi'nde çıkan olayları kınamak üzere basın açıklaması yapmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz