Sivas'ta Yaz Kuran Kurslarına Yoğun Ilgi

Yasin KIRAS/SİVAS, Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Tuğut Kardeşler Camii'ni ziyaret ederek buradaki yaz Kuran kursuna katılan öğrencilere başarılar

Yasin KIRAS/SİVAS, Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Tuğut Kardeşler Camii'ni ziyaret ederek buradaki yaz Kuran kursuna katılan öğrencilere başarılar diledi. Balkan daha sonra kursa katılanlara çocuklara çeşitli öğütler vererek öğrencilerin okul hayatlarında seçmeli ders olarak Kuran'ı seçmelerinin kendilerini mutlu edeceğini ifade etti. Ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Balkan, "Çocuklarımız burada cami ile buluşuyorlar. Çocuklarımızın camilerde koşuşturmaları, gürültü yapmaları bile milletimiz memleketimiz için çok büyük bir rahmettir. İnşallah bu yavrularımız iki ay boyunca bizim en değerli misafirlerimiz olacaklar" dedi.
'ÇOCUKLARIMIZIN KURAN'LA BULUŞMASI LAZIM'
Cami hocalarının aylardır çalıştığını ve gerekli tedbirlerin alındığını belirten Balkan, "Çok önemli güzellikleri de bünyesinde barındıran iki aylık bir süreç içerisinde inşallah bu yavrularımızı doğru bilgilerle donatmış olacağız. Birinci derecede kuranı öğrenecekler. Dini bilgileri öğrenecekler. İnsanlarımızın bir çoğu çocuk yaşta katıldıkları bu yaz Kuran kurslarında aldıkları dini bilgilerle dini hayatlarını şekillendirmekte. O yüzden biz bunu çok önemsiyoruz. Ailelerimize de buradan seslenmek istiyorum. Yaz tatili girdiği andan itibaren her ailenin kendine göre bir planı vardır. Bu planların içerisinde özellikle rica ediyoruz mutlaka çocuklarımızın camiyle, Kuran'la buluşması lazım" dedi.
2 aylık kursta çocuklara Kuran-ı Kerim, meali, ezber, ibadet, ahlak, inanç esasları, ibadetler, abdest, namaz gibi çeşitli dini konularda eğitimler verileceği öğrenildi. Ayrıca kurs boyunca çeşitli sportif faaliyetler de gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: