Sivas’tan Geziye Gelip Karnelerini Şehitlerin Huzurunda Aldılar

Sivas’ın Yıldızeli İlçesi TOKİ Karşıyaka Ortaokulu öğrencileri karnelerini Çanakkale Şehitler Abidesi'nde öğretmenlerinin elinden alarak tatile...

Sivas’ın Yıldızeli İlçesi TOKİ Karşıyaka Ortaokulu öğrencileri karnelerini Çanakkale Şehitler Abidesi'nde öğretmenlerinin elinden alarak tatile girdi.

Okulların kapandığı 14 Haziran’da gezi için geldikleri Çanakkale’de şehitleri ziyaret eden öğrenciler, okul yönetiminin karne sürpriziyle karşılaştı. Öğrenciler Çanakkale Şehitler Abidesi'nde yaptıkları törenle öğretmenlerinin elinden alarak yaz tatiline şehitlerimizin huzurunda dualarını yaparak girdi.

Öğrenciler rehber eşliğinde Çanakkale şehitliklerini ve savaş yapılan alanları gezerek Çanakkale Savaşı hakkında bilgi aldı. Okul Müdürü Turan Kırmıt, Şehitler Abidesi'nde yapılan törende başarı belgelerini öğrencilere takdim ettikten sonra açıklama yaptı. Turan Kırmıt, yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaların karşılığını karnelerinde gördüklerini ve başarılarının ödülünü de Sivas’tan çıkıp Çanakkale’de şehitlerinin huzurunda bulunarak aldıklarını belirterek en şanslı öğrenciler olduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Törenin sonunda öğrenciler, öğretmenler ve şehitlikteki tüm ziyaretçiler İstiklal Marşı'nı hep birlikte okuyarak tatillerine şehitlerin huzurunda girdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: