Sivil Cuma Namazlarına Son Verildi

Şırnak'ta yaklaşık 2 yıl önce Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından 'sivil itaatsizlik eylemleri' adı...

Şırnak'ta yaklaşık 2 yıl önce Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından 'sivil itaatsizlik eylemleri' adı altında başlatılan sivil cuma namazlarına bugün son verildi. Eylemin amacına ulaştığını söyleyen BDP Merkez İlçe Başkanı Üzeyir Kılınç, bundan sonra anadilde hutbe okuyan camilerde, ibadetlerine devam edeceklerini belirtti.

BDP tarafından yaklaşık iki yıl önce başlatılan sivil cuma namazlarına bugün yapılan basın açıklaması ile son verildi. Sivil cuma namazı için kurulan çadırda yapılan basın açıklamasını BDP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Üzeyir Kılınç okudu. Sivil cuma namazlarının amacına ulaştığını ifade eden Kılınç, sözlerine şöyle devam etti: "Sivil cuma namazlarının amacına ulaştığını, bu nedenle bugünden itibaren sivil cuma namazlarına son vermiş bulunuyoruz. İki yıldır devam eden sivil cuma namazların neticesinde anadilde hutbe ibadetlerin yapılabilir ve camilerde başlamasının hükümet tarafından kamuoyuna deklere edilmesi ile sivil cuma namazları amacına ulaşmıştır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: