Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne Yeni Logo

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, kurumsal kimlik çalışmaları çerçevesinde sivil havacılık çalışanları ve diğer ilgililerin katılımıyla...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, kurumsal kimlik çalışmaları çerçevesinde sivil havacılık çalışanları ve diğer ilgililerin katılımıyla gerçekleştirilen anket sonuçlarından faydalanarak yeni logosunu seçti.

Seçilen logo, genel olarak hareket, dinamizm ve büyümeyi ifade ederken geçmişi ile bağlantı kurmanın da amaçlandı. Yeni logo 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Logonun özellikleri şöyle:

“Emniyeti temsil eden ve logonun bütününe bir temel oluşturan alt kanat, sivil havacılığın emniyet temelinde yükseleceğine işaret ediyor. Orta kanat, sivil havacılıkta güvenliği yansıtırken, üst kanat, çevreyi korumanın önemine vurgu yaparak Dünya Sivil Havacılık Teşkilatı'nın vizyonu ile paralellik sağlamakta. Kanatların Formu; sürekli büyümeyi ve dinamizmi ifade ederken, Kanatların Uçları; sektörün korunmasına işaret etmekte. Ortadaki Daire; hareketlilik ve sürekliliği ifade etmektedir. Dairenin Yaprak Sayıları ise tarihle olan bağlantıya vurgu yapmakta. Merkezdeki Hilal ve Yıldız ise bayrağımızı simgelemekte olup, logonun üstünde: SHGM kısaltması, alt tarafında ise uluslararası kimliğe yardımcı olacak şekilde DGCA (Directorate General of Civil Aviation) kısaltması yer almakta.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz