Sivil Savunma Günü Kutlanıyor

28 Şubat’ta kutlanan Sivil Savunma Günü nedeniyle Adıyaman Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul...

28 Şubat’ta kutlanan Sivil Savunma Günü nedeniyle Adıyaman Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ ve kurum çalışanları Vali Mahmut Demirtaş’ı ziyaret ederek, hafta boyunca yapacağı etkinliklerle ilgili bilgi verdiler. Altuğ, kutlama programı çerçevesinde Adıyaman’daki kamu kurum ve kuruluşlarında ve okullarda çeşitli faaliyet ve etkinlikler düzenleneceklerini dile getirdi.

Altuğ ayrıca, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle okullarda ‘Afetler ve Etkilerinden Korunma’ konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenlendiğini, dereceye giren eserlerin sahiplerine ödüller verileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarının Sivil Savunma Günü’nü kutlayan Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, “Sivil Savunmaya verilen önem, bir ülkenin insanına verdiği değerin yanı sıra gelişmişliğinde göstergesidir. Sivil Savunma Günü nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz, toplumu doğal afetlere karşı bilinçlendirmek ve afetlere hazırlık çalışmalarında farkındalık oluşturulmusı amacıyla her yıl çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Toplumda afet kültürü oluşturulması amacıyla halkın, öğrencilerin, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının gerekli bilgi, beceri ve donanıma sahip olması önem taşımaktadır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: