Sivil Savunmadan Nefes Kesen Deprem Tatbikatı

Bursa Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri, Yenişehir ilçesinde Tahirağa İlköğretim Okulu'nda deprem tatbikatı...

Bursa Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri, Yenişehir ilçesinde Tahirağa İlköğretim Okulu'nda deprem tatbikatı yaptı. Tatbikatta arama kurtarma köpekleri de görev aldı.

17 kişilik personel ve 2 eğitimli köpekle tatbikat yapan ekip, tatbikat öncesi öğrencilere deprem öncesi, anı ve sonrasında neler yapılması gerektiğini anlattı. Daha sonra deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikat sonrası arama köpekleri okul bahçesinde gösteri yaptı. Tatbikat sonunda öğrencilere arama kurtarma ekipmanlarının tanıtıldığı bir sergi açıldı.

Reklam
Reklam

Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü Eğitim ve Halkla İlişkiler Kısım Amiri Ercan Erdoğan, talep eden okullarda deprem tatbikatı yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: