Sivil savunmadan yüzük operasyonu

Malatya’da bir iş kazası nedeniyle hastaneye başvuran bir kazazedenin parmağındaki çelik yüzük sivil savunma ekipleri...

Malatya’da bir iş kazası nedeniyle hastaneye başvuran bir kazazedenin parmağındaki çelik yüzük sivil savunma ekipleri tarafından spiral ile kesilerek çıkarıldı.
Malatya’da İnşaat işçisi Engin Temur (18) elinden yaralanınca İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne başvurdu. Kazazedeyi tedavi etme girişimleri parmaktaki çelik yüzüğe takıldı. Uzun uğraşlara rağmen yüzük çıkartılamayınca sivil savunma ekipleri acil servise çağrıldı.
Hastaneye gelen sivil savunma ekipleri yaptıkları incelemenin andından genç kazazedenin parmağındaki yüzüğü keserek çıkarmaya karar verdi. Saf su ve demir kesme aracı spiral kullanan ekip titiz bir çalışmanın ardından gencin parmağındaki yüzük çıkartıldı. Kazazede işçi Temur, ortopedi servisinde tedavi altına alındı.
Malatya İl Afet Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Şefi Abdullah İnci, bunun çağrıldıkları ikinci yüzük operasyonu olduğunu dile getirdi. Sivil savunma ekipleri olarak tek görevlerinin kaza ve ya doğal afetler olmadığına dikkat çeken İnci, destek için çağrıldıkları her görevde büyük bir titizlikle çalıştıklarını söyledi. İnci, “Bir çok insan yüzük kullanıyor. En yoğun kullanılan takılardan olan yüzüklerin çelikten üretilen türleri parmağımızda güzel görünürken aslında aynı zamanda büyük bir de risk oluşturuyor. Kazaların sonrasında özellikle el yaralanmalarının ardından sağlık ekipleri ilk olarak parmakta bulunan yüzükleri çıkarıyor. Her ambulansta ve sağlık ekibinde yüzük kesmek için kullanılan aletlerden var. Ancak bunlar çelik kesmek için elverişli olmayabiliyor. Bu noktada bize başvuruluyor. Yüzüğün çıkarılmaması halinde vatandaşın parmağını kaybetmesi bile söz konusu olabiliyor.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz