Sivil toplum kuruluşları Ankara'daki saldırıyı kınadı

Sivil toplum kuruluşları, Ankara’nın Kumrular Caddesi üzerinde bir araç içerisine yerleştirilen parça tesirli bir bombanın...

Sivil toplum kuruluşları, Ankara’nın Kumrular Caddesi üzerinde bir araç içerisine yerleştirilen parça tesirli bir bombanın patlatılmasıyla gerçekleştirilen terörist saldırıyı kınadı. Terör eylemlerinin ülkenin birlik ve beraberliğini yok etmeyi amaçladığını vurgulayan sivil toplum örgütü temsilcileri, saldırıların toplumsal kardeşliği zedeleyemeyeceğini konusunda birleşti. Saldırıya maruz kalanlarının tamamının sivil olduğuna dikkat çeken kanaat önderleri, terörün polis, asker, vatandaş ayrımı yapmadığını vurguladı.
Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Başkanı Ömer Fatin Nalçacı, Ankara’da gerçekleştirilen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği. 3'ü ağır toplam 34 kişinin de yaralandığı saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.
Nalçacı, son günlerde artış eğilimine giren ve bugün 13 askerin şehit düşmesine neden olan terörist saldırıların geçmişte bilinen ve tanınan bir senaryonun yeniden sahneye konulmasından ibaret olduğunu’ belirtti.
Nalçacı, şöyle devam etti: “Bu kötü oyunu değişik yöntemlerle ve değişik zamanlarda tekrar sahneye koyanların tek amacı, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir panik ve korku havası yaratmaktır. Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada önemli bir konuma geldiği bir dönemde, her türlü olumlu gelişmeye rağmen birilerinin hep terör istediği aşikardır. Bunların ortaya çıkartılması ve engellenmesi gerekmektedir. Bu süreçte herkes daha soğukkanlı, ama daha kararlı davranmalıdır. Toplumsal sorunların başında gelen terör sorununa çözüm konusunda sivil toplum örgütlerinin de görüş ve önerilerini sunacağı bir süreç ortaya konulmalıdır. Dernek olarak Türkiye'nin huzurunu bozmaya yönelik saldırıları nefretle kınıyor, saldırılarda hayatını kaybeden insanlarımıza Cenabı Hak'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.''
Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Mehmet Erensoy da terörün bir insanlık suçu olduğunu ve bu suçu işleyenlerin bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozamayacağını ama tarihe aşağılık eylemlerin failleri olarak geçeceklerini belirtti.
Erensoy, şunları söyledi: “Ankara’daki saldırıyı nefretle kınıyoruz. Saldırıya maruz kalanların hepsi siviller. Vatanın birliğine beraberliğini bozmaya saldırıları lanetliyoruz. Terörden medet umarak terörü tehdit unsuru olarak kullanmak isteyen iç ve dış güçler şunu iyi bilmelidir ki; ‘Türk milleti milli ve manevi değerlerine bağlı ve devamlı yek vücuttur. Bu terör olaylarıyla teröristler asla amaçlarına ulaşamayacaklardır.’ Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz