Sivil Toplum Kuruluşları Mevcut Devlet Hastanesinin Hizmetlerini Sürdürmesinden Yana

Malatya Devlet Hastanesi’nin mevcut yerinde hizmetlerini sürdürmesi konusunda başlatılan kampanyaya bir destek de Malatya Araştırmalar...

Malatya Devlet Hastanesi’nin mevcut yerinde hizmetlerini sürdürmesi konusunda başlatılan kampanyaya bir destek de Malatya Araştırmalar Derneği’nden geldi.

Malatya Tabip Odası ile Muhtarlar Derneği’nin başlattığı, "Devlet Hastanesi yeri TOKİ’ye verilmesin. Burada hizmetler sürdürülsün" kampanyasına, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’den sonra kampanyaya destek sürüyor.

Malatya Araştırmalar Derneği Başkanı ve Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz, "Büyükşehir olmaya yakın bir il olan Malatyamız, Doğu ve Güneydoğu’dan da göç almaktadır. Şehir hem doğu hem de batı tarafından büyüyor. Kentsel dönüşüm nedeniyle güney taraftan da şehrin oluştuğu bir il haline geliyor. Bu nedenle tek merkezden sağlık hizmeti verilmesi bu şehrin ihtiyacına cevap vermeyecektir. Yeni yapılan şeker arazine yapılan hastane trafik yoğunluğunu da arttıracaktır. Mevcut Devlet Hastanesi’nin kullanımda kalmasını arzu ediyoruz. Hatta ben, daha ileriyi düşünerek yeni hastanede doktorların araştırma yapacakları düşünülürse, şu anki Beydağı Devlet Hastanesi de yerinde kalmalıdır. TOKİ ile yapılan protokol başka bir yerle telafi edilmelidir. En azından şehrin doğusunda devlet hastanesi olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Malatyalı Şair ve Yazar Hasan Tuncer de, kendisinin de devlet hastanesi civarında oturduğunu hatırlatarak, "Devlet hastanesi civarında 200 bin insan yaşamaktadır. Bu nedenle, buradaki yaşlı, hasta, sakat ve çocuk hastalar da düşünülüp mevcut hastane hizmetini sürdürmelidir" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: