Sivil Toplum Kuruluşları, Zonguldak'ın Büyükşehir Olmasını Talep Etti

Zonguldak Bartın Karabük İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Şenol Çakar, Kozlu ve Kilimli’nin...

Zonguldak Bartın Karabük İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Şenol Çakar, Kozlu ve Kilimli’nin ilçe olmasının ardından büyükşehir olma yolunda önemli bir adım atıldığını söyledi.

Çakar, geçtiğimiz gün yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ankara’ya gerçekleştirdikleri ziyaretlerde, TBMM Eski Başkanı Zonguldak milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali Şahin, Süleyman Soylu, Bartın milletvekilleri Rıza Yalçın Kaya, Yılmaz Tunç, Zonguldak milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Ercan Candan ile bazı bürokratlarla görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Şenol Çakar, Zonguldak’ın büyükşehir olması konusunu içeren program hakkında şu bilgiyi verdi: “Sayın Toptan’dan Kozlu ve Kilimli’nin ilçe olması ve büyükşehir olmamız için Başbakanımızla yaptığı görüşmelerin içeriklerini öğrendik. Büyükşehir olacağımız günlerin yakın olduğu müjdesini aldık. Bunun için Sayın Başbakan’a özel taleplerini ileterek bölgemize kazandırılacak avantajları dinledik. Diğer milletvekillerimizle de büyükşehir için görüşmelerde bulunduk.”

Zonguldak Bartın Karabük İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Şenol Çakar, ayrıca Ankara’da Zonguldak Bartın Karabük Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı kurulması için teşebbüslerde bulunacaklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz