Sivil toplum kuruluşlarından Rektör İnanç'a destek geldi

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç’ın darp edildiği iddialarının ardından Muş Sivil Toplum...

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç’ın darp edildiği iddialarının ardından Muş Sivil Toplum Platformu üyeleri bir araya gelerek, destek açıklamasında bulundular.
Muş Sivil Toplum Platformu üyeleri adına açıklama yapan Muş Barosu Başkan Vekili Feridun Taş, Sivil Toplum Platformu üyeleri olarak büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını kaydetti.
Taş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “11 Ağustosta yaşanan, ulusal basında yer alan ‘rektöre polis dayağı’ başlıklı haberle ilgili olarak edindiğimiz bilgi ve daha sonra Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğü basın sekreterliğinden teyit edip öğrendiğimiz olay karşısında büyük bir üzüntü içerisinde olduğumuzu belirtmek isteriz. İlimize atandığı günden beri sürekli hizmet etme çabası içerisinde olmuş Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç'ın, yine bu hizmetlerinin devamı olarak 11 Ağustos günü Alparslan Üniversitesi kampüs alanında temel atma töreni için şehrimizi onurlandıran Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya polis evinde verilen iftar yemeği sonrasında tartaklanması ve bir polis memuru tarafından darp edilmesi olayını kınıyoruz.”
Söz konusu emniyet personelleri hakkında Muş Valiliği tarafından İçişleri Bakanlığından müfettiş istendiği ve olayın Cumhuriyet Savcılığına intikal ettiğini de öğrendiklerini söyleyen Taş, “Muş halkı adına Sivil Toplum Platformu olarak bu olayın takipçisi olacağımızı ve sayın rektörümüze geçmiş olsun dileklerimizi bildiririz. Son zamanlarda artan polis şiddeti bu rektör olayı ile doruğa ulaşmıştır. Muş Sivil Toplum Platformu olarak her türlü şiddeti kınıyoruz.” diye konuştu.
Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerin çalışmalarına başladıkları öğrenilirken, Güvenlik ve Çocuk Şube müdürlerinin açığa alındıkları edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz