Sivil Toplum Örgütlerinden Suriye Için Yardım Kampanyası

Sivil toplum örgütleri, vatandaşları, Suriyelilerle Dayanışma Platformu olarak başlatacakları yardım kampanyasına destek vermeye davet etti....

Sivil toplum örgütleri, vatandaşları, Suriyelilerle Dayanışma Platformu olarak başlatacakları yardım kampanyasına destek vermeye davet etti.

Batman'daki sivil toplum örgütleri, Suriye'de yaşayan ve açlıkla karşı karşıya kalan sivil halka destek için yapılacak gıda yardımı kampanyasına dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Atatürk Parkı önünde yapılan kitlesel basın açıklamasına yaklaşık 300 sivil toplum örgütü destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Mazlum Der Batman Şube Başkanı Avukat Murat Çiçek, vatandaşlardan, Suriyelilerle Dayanışma Platformu olarak başlatacakları yardım kampanyasına destek vermeye ve yapılacak yardımları belirlenen adreslere getirmeye davet etti. Nakdi yardımlar konusunda platformca açılacak hesapların bilahare kamuoyuna duyurulacağını belirten Çiçek, toplanan yardımların bir kısmı ile ile yerleşen sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanacağını, diğer kısmının da Suriye’ye gönderileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Batman’daki sivil toplum örgütlerince oluşturulan Suriyelilerle Dayanışma Platformu olarak hükümetten ve Başbakan'dan tek taraflı geçiş kapılarının sürekli olarak açık tutulması, kamuoyundan da ilgi ve duyarlılık talep edilen açıklamada, şunlar dile getirildi: “Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı çok büyük mağduriyetler yaşanmakta, siviller başka ülkelere göç etmektedir. Suriye iç savaşının başlangıcından bu yana, ülkemizin Suriye halkına kapılarını açmasını ve kurdukları kamplarda büyük bir fedakârlıkla ağırlamaya çalıştığını, insani yardım kuruluşları aracılığı ile yardım ulaştırdıklarını büyük bir memnuniyetle görmekteyiz. Sivil toplum örgütleri olarak bu insani girişimleri destekliyoruz.

Bu anlamda, güvenlikli bölgelerdeki sınır kapılarının insani yardımların götürülmesi için açılmasını doğru bir uygulama olarak görüyor ve bu uygulamanın, Nusaybin Kamışlo ve Şenyurt-Dırbesiye arasında sürekli kılınması gerektiğini düşünüyoruz.

1920 Ankara antlaşması ile serxate-bınxate Kürtleri olarak ayrılan Suriye ve Türkiye Kürtlerinin akraba oldukları bilinmektedir. Bu sebepten Suriye’deki Kürt bölgesindeki gelişmeler Türkiye Kürtleri tarafından yakından takip edilmekte ve oradaki olumsuz gelişmelerden ciddi anlamda etkilenmektedirler. Bu insani yardımların, engellenmeden yapılmasının insani boyutunun yanı sıra siyasi sonuçlarının olması da kaçınılmazdır. Bu insani yardımların Türkiye’de başlatılan görüşme ve barış sürecine de olumlu katkı sunacağı kuşkusuzdur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz